Diputació de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona Portada > Projectes de Centre > CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona

Escola de Mares i Pares

L’ Escola de Pares i Mares, és un projecte  que consisteix en crear un espai de formació i un lloc de trobada  pels pares i mares dels alumnes del centre.

Es tracta de participar en una sèrie de xerrades -col·loqui  al voltant de temes relatius a la criança i educació dels fills, realitzades per professionals del propi centre.

L’ Escola de Pares i Mares  vol facilitar la formació de les famílies  pel que fa als aspectes relacionats amb la seva activitat com a membres de la comunitat escolar així com també en qualitat de responsables de l’educació dels seus fills i filles.

Amb aquest projecte  volem apropar  els pares i mares a l’escola i volem oferir un espai de comunicació, reflexió i formació al voltant de temes relatius a la criança i educació dels fills

En definitiva volem fomentar la relació, cooperació i coordinació entre els professionals i les  famílies  i crear un lloc de trobada  i reflexió on  tots puguem compartir experiències, coneixements, inquietuds i il·lusions.

Es proposen 3 xerrades -col·loqui pel curs 2009-2010, en principi una per trimestre, o en tot cas dues el  segon  trimestre i una el tercer trimestre. Els continguts  podrien ser:
  • El paper de la família en l’educació dels fills
  • L’acceptació d’un fill/d’una filla amb discapacitat
  • Sexualitat i adolescència
  • Oci i temps lliure
  • Les dificultats d’aprenentatge dels alumnes amb necessitats educatives especials
  • Les sortides professionals i laborals una vegada s’acosta la fi de l’escolarització.
Els pares i mares a traves de les coordinacions de l’ AMPA amb la direcció i a traves del Consell Escolar  expressen  el seu  interès per continuar amb l’Escola de Pares i Mares.