Diputaciˇ de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona Portada > Comunitat Escolar > CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona

Alumnes

A la nostra escola s’atenen alumnes des dels 3 anys fins als 21 anys.

Els nostres alumnes no presenten uniformitat pel que fa a capacitats, interessos, recursos, ritmes, històries escolars, dinàmiques familiars, marc social, ... per això no parlem d’integració, sinó d’escola integradora o de projecte educatiu que ineludiblement parteix de la diversitat i  en el que la cohesió social és un dels objectius fonamentals. Tot això  implica no  parlar de limitacions i  ens porta a referir-nos  a unes  necessitats educatives especials que exigeixen uns suports determinats per tal de que l’alumne creixi i es desenvolupi al màxim i en harmonia.

Els nostres alumnes, majoritàriament, es caracteritzen per un funcionament intel·lectual diferent  que generalment coexisteix amb limitacions en dues  o més   habilitats d’adaptació: Comunicació,  Auto-cura, Vida a la llar, Habilitats socials, Utilització de la comunitat, Autodirecció, Salut i seguretat, Habilitats acadèmiques funcionals, Temps lliure i  Treball.
   
Per a la planificació de les competències i continguts dels aprenentatges a assolir pels nostres alumnes, les nostres programacions prenen com a referent principal els desenvolupament de la comunicació, l’autonomia personal i les habilitats socials que afavoreixen la seva participació en entorns socials  normalitzats  i que facilitin la seva vida familiar, el gaudi de l’oci i la cultura i la incorporació posterior  a entorna laborals i la transició a la vida adulta. Pe a els nostres alumnes adaptem l’organització dels continguts de les àrees i matèries i la metodologia, específica i personalitzada.

Els nostres alumnes procedeixen de la ciutat de Tarragona i dels seus barris, d’altres municipis del Tarragonès i també d’altres municipis de comarques properes com: l’Alt Camp,  el Baix Camp, la Conca de Barberà i  el Baix Penedès.