Diputaciˇ de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona Portada > Altres serveis > CPEE Sant Rafael, Diputaci├│ de Tarragona

Activitats complementàries

Com a particularitat rellevant hem de tenir en compte que els nostres alumnes no marxen a dinar a casa sinó que ho fan al centre,  per tant l’horari escolar és molt més ampli per tots.  Es manté una oferta revaloritzada de les activitats complementàries i l'espai de migdia i menjador, tenint en compte el seu valor educatiu però sense obviar l’aspecte lúdic i de descans.

Les activitats complementàries és realitzen en horari no lectiu, de 12,30 a 13,30 h. i de 13,30 a 15 h; són un servei que ofereix el centre gratuïtament  i que no és obligat pels alumnes. El seu funcionament respon a la necessitat d’atendre els alumnes pel fet que no van a casa  al migdia sinó que es queden al centre realitzant aquestes activitats i també són usuaris del servei de menjador.

Com que aquestes activitats es duen a  terme fora de l’horari lectiu,  es   procura que els alumnes al mateix temps que treballaven d’una manera complementària  aspectes del seu desenvolupament, també  s’ho passin bé, gaudint d’aquestes activitats i vivenciant -les com a experiències  de caire més lúdic. És a dir, necessiten descansar, esbargir-se i s’ofereix la possibilitat de fer-ho en  un entorn més flexible, més informal, però dirigit, supervisat  i pautat.

En aquest sentit cal remarcar que a l’hora de planificar les activitats, es  tenen molt en compte  els  interessos del alumnes,  triant  aquelles activitats que per a ells són més atractives amb la  finalitat primera de mantenir i augmentar la seva motivació i en  alguns casos puntuals amb la finalitat  d’aconseguir la seva col·laboració i  així evitar conflictes i situacions disruptives.

Aquestes activitats són gratuïtes per les famílies i assumides pel pressupost que la Diputació de Tarragona assigna al nostre centre.