Diputació de Tarragona

Actualitat

EL CPEE SANT RAFAEL ENECETA EL NOU CURS ESCOLAR AMB LA VISITA DE LA COLLA DELS XIQUETS DE TARRAGONA

13/09/2017

El dimecres 13 de setembre al CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, hem rebut la visita  de la Colla dels Xiquets de Tarragona . Activitat emmarcada dintre del Programa d’activitats previstes per l’Ajuntament de Tarragona a les diferents escoles de la nostra ciutat: “Santa Tecla a les escoles”.

Al llarg d’aquests dies de setembre els alumnes de la nostra escola participaran de les diferents activitats programades al centre i a la nostra ciutat en motiu de la festivitat de Santa Tecla.

 

CALENDARI ESCOLAR 2017-2018

05/07/2017
INICI DEL CURS: 12 DE SETEMBRE DE 2017
ÚLTIM DIA DE CURS: 22 DE JUNY DE 2018
DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ:
2017:
13 D'OCTUBRE
7 DE DESEMBRE
2018:
12 DE FEBRER
30 D'ABRIL
21 DE MAIG
NADAL: DEL 23 DE DESEMBRE DE 2017 AL 7 DE GENER DE 2018, AMBDÓS INCLOSOS
SETMANA SANTA: DEL 24 DE MARÇ AL 2 D'ABRIL DE 2018, AMBDÓS INCLOSOS.
ALTRES FESTES: 12 D'OCTUBRE, 1 DE NOVEMBRE, 6 I 8 DE DESEMBRE, 1 DE MAIG
JORNADA INTENSIVA: 22 DE DESEMBRE DE 2017, DEL 5 AL 22 DE JUNY DE 2018.

Els alumnes de Sant Rafael recullen els premis del XVI Concurs de Dibuix Escolar de la Setmana Santa de Tarragona 2017

09/06/2017

El passat divendres 9 de juny per la tarda, una representació d’alumnes i professionals del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, va assistir a l’acte de lliurament de premis del XV Concurs de Dibuix Escolar de la Setmana  a l’Església de Sant Agustí de Tarragona. El concurs l'organitza l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona.

La sala estava plena de gom a gom d'alumnes, pares i professors de les escoles de Tarragona participants. 

ELS ALUMNES DEL CPEE SANT RAFAEL DE LA DIPUTACIĂ“ PARTICIPEN DE LA PROPOSTA PEDAGĂ’GICA QUE OFEREIX EL MAMT.

22/05/2017
 Els alumnes de ESO Adaptada, PTVA, PTVL i PDP del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona han participat del tallers pedagògics organitzats pel Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) en dos sessions al mes de maig, en el marc del programa d’atenció pedagògica a les escoles que té establert aquest espai cultural. Les visites han suposat l’adaptació del programa del MAMT a les necessitats educatives especials  dels nostres alumnes treballant activitats d’una manera vivencial i pràctica buscant la vessant més pedagògica i participativa. Les activitats han estat diferenciades i adaptades als interessos i necessitats de cada grup, girant al voltant de l’obra escultòrica de Julio Antonio. En aquest sentit s’han treballat diferents elements relacionats amb l’escultura i el modelatge del fang,  fent servir diferents tècniques i experimentant amb textures, per a realitzar composicions plàstiques on cada alumne/a n’ha estat el protagonista.

Durant el curs 2011-2012 els centres d’educació especial de la Diputació de Tarragona es van interessar per les activitats del museu. Un primer pas va ser establir els grups i es va determinar realitzar les visites els dilluns, l’únic dia en què el museu tanca al públic, una circumstància que s’ha aprofitat per tal de poder realitzar una visita personalitzada.

Per a les educadores del museu és bàsic conèixer les característiques del grup: quants alumnes el formen, quants van en cadira de rodes, quines són les seves capacitats cognitives i psicomotrius, o per a qui pot ser més difícil la manipulació dels materials, entre altres aspectes. Per tot plegat, l’organització de la visita requereix una sensibilitat especial, posant atenció, ja no en les obres d’art, sinó en la relació que s’establirà entre l’alumnat i el museu com a espai accessible a tothom.

Les visites han representat per al Museu l’establiment de les bases d’un servei que tindrà èxit en la seva continuïtat gràcies a la col·laboració transversal entre els diferents centres de treball de la Diputació de Tarragona.

EL CPEE SANT RAFAEL REALITZA LES COLĂ’NIES DELS PETITS

11/05/2017

El dia 11 i  12 maig els alumnes de les aules d’educació infantil, primària del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, van realitzar les  colònies a Marinada. Un espai natural per gaudir del bon temps i de la muntanya.

Les Colònies són considerades una activitat més de les programades dintre del Pla Anual de Centre pel curs 2016-2017. Una activitat arrelada dintre de la nostra dinàmica com  escola, considerant-la com una eina que ens aporta tot el referent al treball de valors com la convivència, socialització, respecte a les normes, respecte vers els demés i potenciadora també d’hàbits d’higiene i ordre personal, entre d’altres.

EL CPEE SANT RAFAEL PARTICIPA A LA 11ena EDICIÓ DE LA TROBADA ESPORTIVA D’ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

05/05/2017

El divendres  5 de maig un grup d’alumnes i professionals de les aules-taller d’ESO Adaptada i Programes de Formació i Inserció del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, participaran a les  JORNADES ESPORTIVES adreçades a les escoles d’educació especial, realitzades al Complex Educatiu de Tarragona (Antiga Laboral), i organitzades pel Consell esportiu del Tarragonès conjuntament amb l’Escola Solc, comptant també amb el gran suport del Institut Cal·lípolis, que s’encarrega de la programació i control tècnic de les activitats amb els seus alumnes de Grau Superior d’Activitats Físicoesportives.

 En aquesta nova trobada s’han realitzat activitats al voltant de les curses d’orientació i jocs cooperatius, realitzant-se diferents proves i partits al llarg de tot el matí.

EL CPEE SANT RAFAEL PARTICIPA EN EL PROGRAMA DE RÀDIO L’AVENTURA DE CONVERSAR

08/05/2017

El divendres 5 de maig un grup d’alumnes i professionals del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, van participar en el programa de ràdio: “L’aventura de conversar”. El programa girà entorn al tema de l’ASSETJAMENT escolar, una temàtica que ha estat l’eix central de treball a l’escola, en les diferents sessions de treball que el grup d’alumnes i professionals que desenvolupen el programa L'Aventura de la vida han desenvolupat al llarg del curs.

El programa de ràdio L'aventura de conversar  l'emet en directe Tarragona Ràdio  un divendres al mes pel matí i recull les aportacions dels alumnes de diferents escoles de la ciutat participants en el programa L'Aventura de la vida al voltant de temes relacionats amb els hàbits saludables i els valors de convivència. Els nostres alumnes han participat en el programa i han explicat diferents iniciatives que hem dut a terme a l’escola, entre elles, recollir i difondre els testimonis personals dels participants en el programa.

 

Aquesta és una activitat promoguda per l’Ajuntament de Tarragona en col.laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai.

EL CPEE SANT RAFAEL HA ORGANITZAT LA XERRADA EN EL MARC DE L’ ESCOLA DE PARES I MARES, SOTA EL TÍTOL “SEXUALITAT i DISCAPACITAT”.

03/05/2017

Des de fa set anys el CPEE Sant Rafael  de la Diputació de Tarragona va endegar el projecte de l’Escola de Pares i mares. És un projecte  que consisteix en crear un espai de formació i un lloc de trobada  pels pares i mares dels alumnes del centre. El passat dimecres 3 de maig es va realitzar una xerrada-col.loqui sota el títol: “Sexualitat i discapacitat”, dirigida per tres professionals del nostre centre i amb la col.laboració del Sra. Raquel Duque, psicòloga especialista en Salut i Psicòloga General Sanitària. La xerrada ha estat orientada a facilitar a les famílies tot el ventall d’eïnes personals per treballar la sexualitat amb llurs fills i filles dintre de l’àmbit socio-familiar. En finalitzar, un col.loqui entre els pares i mares assistents, ha permés intercanviar preguntes sobre inquietuds i/o dubtes referents als aspectes tractats.

 

L’objectiu és que els pares i mares participin en una sèrie de xerrades -col·loqui  al voltant de temes relatius a la criança i educació dels fills, facilitant-los així la  formació  pel que fa als aspectes relacionats amb la seva activitat com a membres de la comunitat escolar així com també en qualitat de responsables de l’educació dels seus fill i filles.

 

Amb aquest projecte volem apropar  a l’escola als pares i mares dels nostres alumnes, oferint-los  un espai de comunicació, reflexió i formació al voltant de temes relatius a la criança i educació dels fills

En definitiva volem fomentar la relació, cooperació i coordinació entre els professionals i les  famílies  i crear un lloc de trobada  i reflexió on els pares i mares puguem compartir experiències, coneixements, inquietuds i il·lusions. Les xerrades col·loqui estan realitzades per professionals del propi centre.

EL CPEE SANT RAFAEL INICIA UN NOU PROJECTE D’APADRINAMENT LECTOR

04/03/2017

Coincidint amb els actes de la Setmana de Sant Jordi, un grup d’alumnes del perfil de llar-hoteleria amb el suport dels professionals del centre han posat en marxa el projecte “Padrins de Lectura” amb el conte: “El Gegant de Sant Rafael”.

Els nostres alumnes han preparat amb cura l’experiència, dirigida a un grup d’alumnes de primària, adaptant l’activitat  a les seves necessitats educatives específiques. Destaquem també l’ús de la pissarra digital com a recurs de suport per dur a terme l’activitat.

El projecte d’apadrinament lector integra el treball cooperatiu d’alumnes de diferents nivells, amb l’objectiu de potenciar i millorar els aprenentatges de tots els alumnes implicats en el projecte, introduint nous escenaris de treball i involucrant als alumnes en el seu procés d’aprenentatge.

A traves d’aquest Projecte es vol aconseguir fomentar l’hàbit de la lectura entre els alumnes i treballar uns sèrie de valors, en aquest cas, el treball en equip. Després de llegir el conte, els nois han cantat l’himne de Sant Rafael, patró de l’escola.

En la construcció d'aquest nou espai ha estat molt important la participació i implicació dels alumnes i professionals del centre i el suport de la Diputació de Tarragona per fer realitat aquest projecte comú.

 

EL CPEE SANT RAFAEL INICIA UN NOU PROJECTE D’APADRINAMENT LECTOR

04/03/2017

1 de 15 • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... SegĂĽent