Diputació de Tarragona

Actualitat

ELS ALUMNES DEL CPEE SANT RAFAEL PARTICIPEN DE LES XERRADES SOBRE MEDIAMBIENT DELS AGENTS RURALS

16/02/2018

El divendres 16 de febrer els alumnes del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona han participat de la Xerrada dels Forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca , Alimentació i medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

La Xerrada s’ha organitzat en dues sessions. Una primera pels alumnes d’Educació Infantil i Primària i una segona dirigida als alumnes d’ESO Adaptada i de les aules taller. Al llarg de les dues sessions, els Agents Rurals han explicat els seus projectes i han ensenyat als nostres alumnes a valorar, respectar i tenir cura del nostre entorn. D’una manera molt pràctica han explicat la feina de l’agent rural i els nostres alumnes han participat de dues xerrades: “Les orenetes”, pels petits, i “Els incendis i els boscos mediterranis” dirigida als alumnes més grans, i han gaudit del contacte amb la natura amb els animals que han portat per realitzar l’activitat.

 

EL CPEE SANT RAFAEL CELEBRA EL CARNESTOLTES

09/02/2018

“Apadrinem els arbres de l’escola”

24/11/2017

En la VII Setmana del Medi Ambient, els alumnes de CPEE Sant Rafael han realitzat l’apadrinament de 7 arbres diferents a partir de diverses activitats.

Els actes van ser: plantada d’un nou arbre (til·ler), lectura de contes i exposició dels murals en relació als arbres apadrinats i finalment la festa de cloenda.

El CPEE SANT RAFAEL GUANYADOR DEL 1er PREMI EN LA CATEGORIA DE COL.LEGIS-INSTITUTS AL 89è CONCURS DE PESSEBRES i PREMI ASSOCIACIÓ PESSEBRISTA DE TARRAGONA

10/01/2018
El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael de la Diputació de Tarragona ha guanyat, el  1er premi i Diploma, en la categoria de col·legis - instituts, del 89è Concurs de Pessebres que organitza anualment l’Associació Pessebrista de Tarragona. L’acte de lliurament es realitzarà el proper dissabte 27 de gener a les 19:30h a l’Ajuntament de Tarragona.

El CPEE SANT RAFAEL GUANYADOR DEL PREMI EN LA CATEGORIA D’EDUCACIÓ ESPECIAL DELS PREMIS IMET D’EDUCACIÓ “JOSEP VIVES CIURANA”

28/11/2017

El dimecres 29 de novembre a les 18h ha tingut lloc el lliurament dels “VI Premis IMET d’Educació Josep Vives Ciurana”. El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael de la Diputació de Tarragona ha guanyat en la Categoria d’Educació Especial amb el treball: “Sistemes augmentatius alternatius de comunicació” realitzat per l’equip de logopedes del nostre centre. El treball presentat tracta sobre la comunicació augmentativa i/o alternativa i de les diferents formes de comunicació que s'utilitzen per substituir i/o complementar o millorar la parla natural.

Els premis estan convocats per la Conselleria d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona mitjançant l’Institut Municipal d’Educació (IMET), amb la col.laboració de l’empresa REPSOL. L’objectiu dels premis és valorar experiències educatives realitzades en els centres escolars que tinguin en el seu àmbit d'ensenyament alguna de les etapes educatives de primer cicle d'educació infantil (llars d'infants), segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació especial.

EL CPEE SANT RAFAEL ENECETA EL NOU CURS ESCOLAR AMB LA VISITA DE LA COLLA DELS XIQUETS DE TARRAGONA

13/09/2017

El dimecres 13 de setembre al CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, hem rebut la visita  de la Colla dels Xiquets de Tarragona . Activitat emmarcada dintre del Programa d’activitats previstes per l’Ajuntament de Tarragona a les diferents escoles de la nostra ciutat: “Santa Tecla a les escoles”.

Al llarg d’aquests dies de setembre els alumnes de la nostra escola participaran de les diferents activitats programades al centre i a la nostra ciutat en motiu de la festivitat de Santa Tecla.

 

CALENDARI ESCOLAR 2017-2018

05/07/2017
INICI DEL CURS: 12 DE SETEMBRE DE 2017
ÚLTIM DIA DE CURS: 22 DE JUNY DE 2018
DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ:
2017:
13 D'OCTUBRE
7 DE DESEMBRE
2018:
12 DE FEBRER
30 D'ABRIL
21 DE MAIG
NADAL: DEL 23 DE DESEMBRE DE 2017 AL 7 DE GENER DE 2018, AMBDÓS INCLOSOS
SETMANA SANTA: DEL 24 DE MARÇ AL 2 D'ABRIL DE 2018, AMBDÓS INCLOSOS.
ALTRES FESTES: 12 D'OCTUBRE, 1 DE NOVEMBRE, 6 I 8 DE DESEMBRE, 1 DE MAIG
JORNADA INTENSIVA: 22 DE DESEMBRE DE 2017, DEL 5 AL 22 DE JUNY DE 2018.

Els alumnes de Sant Rafael recullen els premis del XVI Concurs de Dibuix Escolar de la Setmana Santa de Tarragona 2017

09/06/2017

El passat divendres 9 de juny per la tarda, una representació d’alumnes i professionals del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, va assistir a l’acte de lliurament de premis del XV Concurs de Dibuix Escolar de la Setmana  a l’Església de Sant Agustí de Tarragona. El concurs l'organitza l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona.

La sala estava plena de gom a gom d'alumnes, pares i professors de les escoles de Tarragona participants. 

ELS ALUMNES DEL CPEE SANT RAFAEL DE LA DIPUTACIĂ“ PARTICIPEN DE LA PROPOSTA PEDAGĂ’GICA QUE OFEREIX EL MAMT.

22/05/2017
 Els alumnes de ESO Adaptada, PTVA, PTVL i PDP del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona han participat del tallers pedagògics organitzats pel Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) en dos sessions al mes de maig, en el marc del programa d’atenció pedagògica a les escoles que té establert aquest espai cultural. Les visites han suposat l’adaptació del programa del MAMT a les necessitats educatives especials  dels nostres alumnes treballant activitats d’una manera vivencial i pràctica buscant la vessant més pedagògica i participativa. Les activitats han estat diferenciades i adaptades als interessos i necessitats de cada grup, girant al voltant de l’obra escultòrica de Julio Antonio. En aquest sentit s’han treballat diferents elements relacionats amb l’escultura i el modelatge del fang,  fent servir diferents tècniques i experimentant amb textures, per a realitzar composicions plàstiques on cada alumne/a n’ha estat el protagonista.

Durant el curs 2011-2012 els centres d’educació especial de la Diputació de Tarragona es van interessar per les activitats del museu. Un primer pas va ser establir els grups i es va determinar realitzar les visites els dilluns, l’únic dia en què el museu tanca al públic, una circumstància que s’ha aprofitat per tal de poder realitzar una visita personalitzada.

Per a les educadores del museu és bàsic conèixer les característiques del grup: quants alumnes el formen, quants van en cadira de rodes, quines són les seves capacitats cognitives i psicomotrius, o per a qui pot ser més difícil la manipulació dels materials, entre altres aspectes. Per tot plegat, l’organització de la visita requereix una sensibilitat especial, posant atenció, ja no en les obres d’art, sinó en la relació que s’establirà entre l’alumnat i el museu com a espai accessible a tothom.

Les visites han representat per al Museu l’establiment de les bases d’un servei que tindrà èxit en la seva continuïtat gràcies a la col·laboració transversal entre els diferents centres de treball de la Diputació de Tarragona.

EL CPEE SANT RAFAEL REALITZA LES COLĂ’NIES DELS PETITS

11/05/2017

El dia 11 i  12 maig els alumnes de les aules d’educació infantil, primària del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, van realitzar les  colònies a Marinada. Un espai natural per gaudir del bon temps i de la muntanya.

Les Colònies són considerades una activitat més de les programades dintre del Pla Anual de Centre pel curs 2016-2017. Una activitat arrelada dintre de la nostra dinàmica com  escola, considerant-la com una eina que ens aporta tot el referent al treball de valors com la convivència, socialització, respecte a les normes, respecte vers els demés i potenciadora també d’hàbits d’higiene i ordre personal, entre d’altres.

1 de 15 • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... SegĂĽent