Diputació de Tarragona

Actualitat

FI DE CURS AL CPEE SANT RAFAEL

Arriba el Fi de Curs al CPEE Sant Rafael, Bon estiu!!!!!

EL CPEE SANT RAFAEL PARTICPA EN EL PROJECTE PSICURT A TARRAGONA

28/05/2018

El divendres, 18 de maig, el Centre d’Educació Especial Sant Rafael ha acollit una activitat del PSICURT (festival de curtmetratges sobre salut mental, Tarragona) que enguany arriba a la seva tercera edició. Han visitat el centre Jaume Descarrega (president de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, organitzador del festival) i Josep Varo (director tècnic del festival i autor, entre d’altres, del curt “El cuento de nunca jamás”) qui han mostrat dos dels curts guanyadors de la darrera edició del PSICURT (ALIKE de Daniel Martínez Lara i Rafa Cano i 17 AÑOS JUNTOS de Javier Fresser) i han dirigit un col·loqui posterior amb els assistents. En acabat, els alumnes del grup de Reporters de Sant Rafael els ha fet una entrevista.

Els alumnes de Sant Rafael participants en el programa L’Aventura de la vida, estan preparant un curt sobre l’addicció al videojocs per presentar a la secció EDUCURT del festival.

El Psicurt ha comptat amb el patrocini de la Diputació de Tarragona, entre d’altres. La visita del PSICURT als centres escolars compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

 

Els alumnes de Sant Rafael recullen els premis del XVI Concurs de Dibuix Escolar de la Setmana Santa de Tarragona 2018

17/05/2018

Un grup d’alumnes i professionals del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona van assistir a l’acte de lliurament de premis del XVI Concurs de Dibuix Escolar de Setmana Santa celebrat, el dijous  17 de maig, a l'Esglèsia de Sant Agustí de Tarragona..

 

EL CPEE SANT RAFAEL PARTICPA EN EL PROJECTE PSICURT A TARRAGONA

25/05/2018

EL CPEE SANT RAFAEL PARTICIPA EN EL PROGRAMA DE RÀDIO L’AVENTURA DE CONVERSAR

15/05/2018

El divendres 11 de maig un grup d’alumnes i professionals del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, van participar en el programa de ràdio: “L’aventura de conversar”. El programa girà entorn al tema de l’ADDICCIÓ ALS VIDEOJOCS, una temàtica que ha estat l’eix central de treball a l’escola, en les diferents sessions de treball que el grup d’alumnes i professionals que desenvolupen el programa L'Aventura de la vida han desenvolupat al llarg del curs.

El programa de ràdio L'aventura de conversar  l'emet en directe Tarragona Ràdio  un divendres al mes pel matí i recull les aportacions dels alumnes de diferents escoles de la ciutat participants en el programa L'Aventura de la vida al voltant de temes relacionats amb els hàbits saludables i els valors de convivència. Els nostres alumnes han participat en el programa i han explicat diferents iniciatives que hem dut a terme a l’escola, entre elles, recollir i difondre els testimonis personals dels participants en el programa.

 

Aquesta és una activitat promoguda per l’Ajuntament de Tarragona en col.laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai.

EL CPEE SANT RAFAEL HA ORGANITZAT LA XERRADA EN EL MARC DE L’ ESCOLA DE PARES I MARES, SOTA EL TÍTOL “QUÈ PODRÉ FER QUAN ACABI LESCOLA”.

09/05/2018

Des de fa set anys el CPEE Sant Rafael  de la Diputació de Tarragona va endegar el projecte de l’Escola de Pares i mares. És un projecte  que consisteix en crear un espai de formació i un lloc de trobada  pels pares i mares dels alumnes del centre. El passat dimecres 9 de maig es va realitzar una xerrada-col.loqui sota el títol: “Què podré fer quan acabi l’escola”, dirigida per tres professionals del nostre centre i amb la col.laboració d’entitats que treballen amb el món de la discapacitat: TALLER BAIX CAMP, FUNDACIÓ ESTELA XARXA SANTA TECLA, FUNDACIÓ PRIVADA TOPROMI, APRODISCA. La xerrada ha estat orientada a facilitar a les famílies tot el ventall de sortides de caràcter professionals de llurs fills i filles en acabar l’escolarització en el nostre centre. En finalitzar, un col.loqui entre els pares i mares assistents, ha permés intercanviar preguntes sobre inquietuds i/o dubtes referents als aspectes tractats.

 L’objectiu és que els pares i mares participin en una sèrie de xerrades -col·loqui  al voltant de temes relatius a la criança i educació dels fills, facilitant-los així la  formació  pel que fa als aspectes relacionats amb la seva activitat com a membres de la comunitat escolar així com també en qualitat de responsables de l’educació dels seus fill i filles.

 Amb aquest projecte volem apropar  a l’escola als pares i mares dels nostres alumnes, oferint-los  un espai de comunicació, reflexió i formació al voltant de temes relatius a la criança i educació dels fills

En definitiva volem fomentar la relació, cooperació i coordinació entre els professionals i les  famílies  i crear un lloc de trobada  i reflexió on els pares i mares puguem compartir experiències, coneixements, inquietuds i il·lusions. Les xerrades col·loqui estan realitzades per professionals del propi centre.

 

 

EL CPEE SANT RAFAEL PARTICIPA A LA 12ena EDICIÓ DE LA TROBADA ESPORTIVA D’ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

27/04/2018

El divendres  27 d’abril un grup d’alumnes i professionals de les aules-taller d’ESO Adaptada i Programes de Formació i Inserció del CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, participaran a les  JORNADES ESPORTIVES adreçades a les escoles d’educació especial, realitzades al Complex Educatiu de Tarragona (Antiga Laboral), i organitzades pel Consell esportiu del Tarragonès conjuntament amb l’Escola Solc, comptant també amb el gran suport del Institut Cal·lípolis.

 En aquesta nova trobada s’han realitzat activitats esportives al voltant dels JJOO de Mediterrani, amb curses d’orientació i jocs cooperatius, realitzant-se diferents proves i partits al llarg de tot el matí.

EL CPEE SANT RAFAEL CELEBRA SANT JORDI

27/04/2018

En motiu de la festivitat de Sant Jordi, el dilluns 23 d’abril els alumnes  des del CPEE sant Rafael s'han programat diferents activitat, entre elles la representació de la llegenda de Sant Jordi, l'elaboració dels punts de llibre de SAVE THE CHILDREN, visita a les parades de llibres de la Rambla, etc.

TRIANGULAR DE FUTBOL i JORNADA DE CONVIVÈNCIA DEL CPEE SANT JORDI, CPEE ALBA i CPEE SANT RAFAEL

19/04/2018

Un grup d’alumnes i professionals dels tres centres d’Educació Especial de la Diputació de Tarragona  han participat en  l’activitat del Triangular de Futbol celebrat el dijous 19 d’abril al Camp de Futbol de la Canonja. Aquesta activitat ha comptat amb la col.laboració de la Diputació de Tarragona i amb l’assistència dels jugadors del Nàstic: Javi Jiménez i Bernabé Barragan, i del Sr Manolo Martín, representant del cos tècnic de l’entitat.

Aquesta trobada té com objectiu afaforir l’esperit d’amistat , companyonia i col.laboració, entre els tres centres d’Educació Especial.

L’activitat està emmarcada dintre dels actes previstos per la Setmana dels Jocs del Medirterrani que organitzem des del CPEE Sant Rafael.

El CPEE Sant Rafael participa en el programa 2017-2018 de PLA DE CONSUM DE LLET A LES ESCOLES

04/04/2018

El CPEE Sant Rafael de la Diputació de Tarragona participa en el Pla de consum de llet a les escoles , dins el marc del Pla de consum de fruita i llet a les escoles del curs escolar 20172/2018 que promou El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i que reparteix gratuïtament durant el curs escolar llet als alumnes de 3 a 12 anys dels centres educatius catalans. En concret, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de tots els cicles de primària dels centres que ho sol·licitin rebran llet per al consum d’un got diari durant l’esmorzar o el berenar.

 Aquest pla neix amb la vocació de tirar endavant "una política alimentaria basada en una dieta equilibrada" que contribueixi a una millora dels hàbits alimentaris i a educar en el consum d'aquests elements essencials com la llet.

Paral·lelament a l’aula es treballaran activitats complementàries al consum de fruita i verdura , i a través de pàgines web i  en els portals del Departament de Salut i de Família i escola, es poden trobar diverses activitats de suport de la campanya.

La iniciativa s'emmarca dins del programa europeu de distribució de llet a les escoles i es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d'Agricultura, Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l'etapa de formació dels seus hàbits alimentaris.

 

1 de 16 • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... Següent