Diputació de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona
CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona Portada > Activitas terapéutiques > CPEE Sant Rafael, Diputació de Tarragona

Interaccions Terapeutiques i educatives amb Gosssos

Aquest programa es va iniciar el curs 2010- 2011 com  un projecte experimental  amb alguns dels alumnes de les quatre aules de primària adaptada i actualment ja forma part del Pla Anual de Centre perquè s’ha consolidat com un recurs d’alta qualitat educativa i terapèutica pels nostres alumnes.
El projecte Tanamigos, dirigit per l’empresa Carelia Via Social, consisteix en les intervencions dirigides prioritàriament a millorar el desenvolupament global dels nostres alumnes a partir de la intervenció dels gossos ensinistrats específicament per dur a terme aquestes interaccions.

La teràpia assistida amb animals, en el cas que ens ocupa, amb gossos, és una intervenció directa amb objectius predissenyats  i avaluats abans, durant i després de la seva finalització, on participa un gos que reuneix criteris específics, com a part indispensable del tractament.

Els gossos tenen qualitats úniques que faciliten, propicien i acceleren els processos terapèutics. La seva presència suposa un augment de l’autoestima, la confiança i la capacitat de relació social, així com una reducció dels estats d’ansietat, estrès o depressió.

És una teràpia ideada per propiciar: beneficis psíquics, beneficis físics, beneficis socials,  beneficis emocionals i beneficis cognitius. És una teràpia que es pot realitzar de manera individual o en grup.
 L’equip que du a terme les sessions és  la guia canina, el gos i l’equip interdisciplinari del centre.

Es realitzen tres  tipus de programes diferenciats:
  • El programa estimulatiu
  • El programa comunicatiu
  • El programa relacional 
Aquesta activitat és gratuïta per les famílies i  subvencionada amb el pressupost assignat al nostre centre per la Diputació de Tarragona.

[+] Carelia Via Social , Proyecto Tan amigos