Properes activitats

A LA RECERCA DEL POTENCIAL PEDAGÒGIC DE L’ART
02/12/2015


A LA RECERCA DEL POTENCIAL PEDAGÒGIC DE L'ART
Curs d'iniciació a l'art contemporani
Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona presenta un curs d'iniciació a l'art contemporani adreçat al personal docent que vol adquirir les eines per explorar el potencial pedagògic de l'art.
Ens endinsarem en les principals manifestacions de les arts visuals, l'arquitectura i propostes artístiques del segle XX, amb l'objectiu d'assolir una visió panoràmica de l'art contemporani, amb algunes referències a l'art del nostre entorn més proper, tenint en compte que gaudirem de forma presencial de les obres exposades en el Museu d'Art Modern de Tarragona, que ens ajudaran a comprendre i desxifrar millor el codi del vocabulari artístic.

DESTINATARIS
El curs s'adreça a mestres d'infantil i primària que vulguin aproximar-se a l'art contemporani i aplicar metodologies creatives a l'aula. No cal tenir formació prèvia, però sí curiositat de voler ampliar el marc teòric, així com de conèixer en què i com treballen els artistes del nostre temps.

OBJECTIUS DEL CURS
Apropar l'art contemporani a les aules i conèixer la transversalitat i interdisciplinarietat que ens ofereix.  Entendre l'art més enllà de les tècniques per comprendre'l com una forma més de coneixement i pensament.
Aprendre del llenguatge artístic des d'una experiència lúdica i reflexiva, per apropar-nos a la societat i cultura dels nostres dies.

METODOLOGIA
El curs pretén mostrar diverses pautes i procediments per acostar l'art contemporani al professorat. Es combinaran teoria i pràctica en el mateix espai expositiu, per dur a terme les sessions del curs. Descobrirem en el diàleg l'exercici crític i reflexiu del llenguatge de l'art.
Perquè entendre les exposicions d'art és també, com diu Arnold Stern, un joc. Un joc entre l'artista, creador de l'obra, i l'espectador.

Imparteix el curs: Cinta Mata Ballesté

Lloc: Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona
C/Santa Anna, 8, 43003 Tarragona
Tel. 977 235 032
www.dipta.cat/mamt

Dates: Dimarts 2, 9, 16, 23 de febrer i
 1 de març de 2016

Horari: De 18.00 a 20.00 h

Durada: 10 hores

Preu de la matrícula: Preu públic de 25 €
Nombre de places: 25 alumnes

Professors XTEC: Curs reconegut pel Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament 2015-2016 i certificat per l'ICE de la URV.


Preinscripció:  De l'1 al 15 de desembre de 2015
http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/lamevaformacio/cercador_activitats/

Codi i títol de l'activitat: 7000070021
A la recerca del potencial pedagògic de l'art.
Curs d'iniciació a l'art contemporaniTornar [-]
MUSEU D'ART MODERN DE TARRAGONA
Santa Anna, 8
43003 Tarragona
Tel. 977 235 032
Fax. 977 235 137
a/e: mamtpedagogic@dipta.cat
Connecta