MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Notícies > Inauguració de l'ex...

Inauguració de l'exposició Dones en l'Art. Artistes de les comarques de Tarragona El repte. 1870-1950

12/05/2016

En el marc de les activitats que commemoren el 40è aniversari de la creació del Museu d'Art Modern de Tarragona, i al voltant del projecte anomenat "Femení plural", que vol mostrar la creativitat femenina des del pas del segle XIX al XX fins als nostres dies a les comarques de Tarragona, es presenta aquesta exposició que posa en valor el paper i la importància de les dones a la història de l'art al territori.

A partir dels anys seixanta, tot i l'extensa bibliografia generada en l'àmbit internacional i el desenvolupament de destacats estudis de caràcter genèric sobre la dona en el camp de l'art al nostre país i a l'Estat espanyol, sovint no s'ha aprofundit en el coneixement de les nostres dones artistes, a excepció d'alguns articles i de diverses exposicions que demostren l'interès i la preocupació per aquest camp.

Així, doncs, aquesta mostra ha estat possible gràcies a un estudi del Dr. Antonio Salcedo, professor de la Universitat Rovira i Virgili, realitzat al voltant d'una part significativa de la nostra història recent, a la qual no s'ha donat la rellevància que es mereix. Ja fa anys que el professor Salcedo es dedica a historiar l'art produït des de finals del segle XIX a les nostres comarques i ha pogut constatar que, quan s'escriu sobre l'art al territori, en general es deixa de banda bona part de les dones artistes i que, en tot cas, només se'n fa una petita menció.

L'exposició és, doncs, una primera aproximació a una part important de les artistes del territori i a la tasca que han desenvolupat, un punt de partida que ha de propiciar que en el futur altres investigadors trobin en l'obra i la trajectòria d'aquestes creadores el material necessari per a futures recerques.