MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Notícies > Commemoració del 40...

Commemoració del 40è aniversari de la creació del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona

17/02/2016

LOGO 40 ANYS

Commemoració del 40è aniversari de la creació del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona

 

Avui s’ha presentat en roda de premsa al Museu d’Art Modern el programa del actes per a la commemoració del 40è aniversari de la seva creació.

Femení plural és el lema a l’entorn del qual giren tots els actes programats en aquest esdeveniment que té com a objectiu principal la visibilització de les dones artistes a les comarques de Tarragona. Exposicions, jornades, conferències i d’altres activitats ens han de conduir  fins aquest objectiu.

 

El Museu d’Art Modern va ser creat per la Diputació de Tarragona l’any 1976 per promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani i, així mateix, per conservar i mostrar el seu patrimoni artístic i compartir-lo amb la comunitat. Amb aquesta finalitat es va constituir, doncs, el Museu, dotat d’una biblioteca auxiliar, un centre de documentació i un arxiu fotogràfic. L’edifici que acull el Museu, situat a la Part Alta de Tarragona, és fruit de la unió de tres cases del segle XVIII, i rehabilitat per l’arquitecte Jaume Mutlló. L’any 1991 en fou inaugurada la restauració i el condicionament estructural tal com el coneixem actualment. El 2008 el Museu d’Art Modern presenta la renovació de la seva exposició permanent amb un nou projecte museogràfic que aporta un important caràcter didàctic a la presentació de les col·leccions.

 

Per tal de facilitar l’apropament de l’art a un ampli sector de públic infantil i juvenil, el Museu d’Art Modern ofereix als centres d’ensenyament, mitjançant el seu Servei Pedagògic, la possibilitat de realitzar visites guiades per a grups escolars, a partir dels tres anys, amb la concertació prèvia de cita. El Servei Pedagògic amplia anualment la seva oferta pedagògica a fi d’involucrar la comunitat docent en l’aprenentatge del coneixement de l’art modern i contemporani.