MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Notícies > Inauguració Espai T...

Inauguració Espai Tàctil "Joan Miró - Josep Royo"

12/06/2015

Invitacio

JOAN MIRÓ - JOSEP ROYO
EL TAPÍS DE TARRAGONA

Aquest espai forma part de les actuacions que el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona desenvolupa per tal d'esdevenir un museu inclusiu a l'abast de tota la ciutadania.

Joan Miró, creador inquiet, sempre a la recerca de nous llenguatges artístics, va anar a trobar Josep Royo a fi de realitzar un tapís per manifestar el seu agraïment al Dr. Rafael Orozco, el qual havia atès la seva filla, M. Dolors, arran d'un greu accident patit a Mont-roig del Camp per Cap d'any de 1966.

Joan Miró volia utilitzar, a més de les paraules, el seu art i, en aquest cas, va projectar una composició en què la figura d'una nena alçava els braços, en signe d'agraïment, tot tocant la lluna i un ocell, prop d'un estel; la peça havia de ser de gran format i al mateix temps volia donar-hi tridimensionalitat. Això ho va aconseguir treballant amb Josep Royo, un jove artista que coneixia tots els secrets de la tècnica del tapís i, a més, tenia inquietud artística, la qual cosa propicià aquesta obra de coautoria.

El Tapís fou lliurat a l'Hospital de la Creu Roja de Tarragona, al novembre de 1970; un cop tancat l'hospital, l'obra va ser ubicada en diversos espais, i l'any 2008 la Creu Roja el diposità al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, on els visitants poden gaudir de la bellesa d'aquesta obra d'art.

La inauguració tindrà lloc el proper 12 de juny de 2015, al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, carrer Santa Anna, 8 de Tarragona a les 19 hores.