MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Notícies > ESPAI TÀCTIL JULIO ...

ESPAI TÀCTIL JULIO ANTONIO I RICHARD WAGNER / LA FOSA DEL BRONZE A LA CERA PERDUDA

25/11/2013

Espai tactil

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ha obert al públic l’Espai Tàctil Julio Antonio i Richard Wagner / La fosa del bronze a la cera perduda

L’Espai Tàctil Julio Antonio i Richard Wagner / La fosa del bronze a la cera perduda és un projecte d’apropament del discurs museístic del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona a persones amb deficiències sensorials i a tot el públic en general.

Es tracta d’un primer pas per posar la història i les col·leccions del museu a l’abast de tothom.

Prenent com a base l’escultura de Julio Antonio Monument a Richard Wagner, s’ha creat un espai en què, a més d’explicar la relació de l’artista i la seva obra, s’aprofundeix en el coneixement d’una activitat industrial vinculada directament amb la creació artística: la fosa del bronze a la cera perduda, una tècnica poc coneguda pel públic però bàsica per a l’execució escultòrica.

A l’espai hi podem veure i tocar els quatre elements bàsics presents en el desenvolupament d’aquesta tècnica; en aquest cas, amb referència a la maqueta del Monument a Richard Wagner:

-    La primera escaiola.
-    L’encofrat per a la fosa.
-    L’exemplar de cera.
-    L’obra ja fosa.

I acabar amb la maqueta definitiva que havia de servir per a realitzar l’obra definitiva mai executada.

L’espai es complementa amb un audiovisual, filmat a la Fundició Vilà de Valls, realitzat per La Ferida Produccions, que ens apropa a la tècnica en el procediment de la fosa a la cera perduda.

Tot l’espai està retolat en braille i disposa de bucle magnètic per facilitar l’accés a les persones amb audífons.

Els continguts de l’espai han estat ideats i elaborats pel Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i executats per Insitu Comunicació amb el suport de l’ONCE, que des del primer moment, i amb la participació dels seus associats, ha ajudat a establir els paràmetres d’actuació adients per al projecte.

Aquest és només un primer pas. En un futur proper, s’iniciarà la creació de nous espais tàctils en l’àmbit de la pintura i l’escultura per al reconeixement d’obres d’art; el pròxim objectiu és el Tapís de Tarragona, de Joan Miró i Josep Royo.

I, a més, es continua treballant per a la millora global en l’accessibilitat del Museu.