MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Notícies > Presentació llibre ...

Presentació llibre "La Il·luminació als Museus. Manuals de museologia 1"

27/09/2012

La Secció Territorial de l'Associació de Museòlegs de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de presentació del llibre

La Il·luminació als Museus. Manuals de Museologia - 1,

que es portarà a terme el pròxim dijous 27 de setembre, a les 7 de la tarda, al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (carrer Santa Anna, núm. 8)

L'acte comptarà amb la presència de Carme Clusellas, presidenta de l'Associació de Museòlegs de Catalunya, i d'Alberto Velasco Gonzàlez i Miguel Ángel Rodríguez Lorite, coordinadors i coautors de la publicació.


Nota: El manual La Il·luminació als Museus. Manuals de Museologia - 1 es pot adquirir, a un preu de 10 € per als socis i de 15 € per a la resta d'interessats, el dia de la presentació, a la seu de l'AMC o per correu postal contra reemborsament, prèvia petició per correu electrònic.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Els Manuals de Museologia són una proposta editorial de l'Associació de Museòlegs de Catalunya que neix amb la voluntat d'oferir als professionals dels museus un repertori de mètodes, criteris i respostes concretes per a facilitar la pràctica de la professió. La Il·luminació als Museus és el primer d'aquests manuals i recull  bona part de les ponències presentades a les I Jornades Tècniques sobre museus, La il·luminació als museus, organitzades per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal (Museu de Lleida, 3 i 4 de novembre de 2010). El manual, que inclou una traducció al castellà, s'ha pensat com un manual pràctic, que permet -a través de diversos articles- conèixer i aprofundir en conceptes tècnics i bàsics sobre la llum i les seves particularitats físiques, les fonts d'il·luminació i les tipologies de lluminàries actuals. Alhora, aporta elements de reflexió sobre l'evolució dels sistemes d'il·luminació als museus al llarg de les darreres dècades i defineix les bases metodològiques i els criteris generals per a facilitar el correcte disseny d'un projecte d'il·luminació, així com l'elecció del sistema d'il·luminació més adient per als diferents espais expositius, sense perdre de vista el necessari equilibri entre la preservació i la presentació, entre la conservació i l'exposició.