MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Notícies > Presentació del lli...

Presentació del llibre: Joan Curieses, escultor, al Museu d'Art Modern de Tarragona A les 20 hores, inauguració de l'exposició amb mateix títol, al Museu Bíblic Tarraconense

23/03/2017

23 de març de 2017, a les 19 hores, presentació del llibre: Joan Curieses, escultor, al Museu d'Art Modern de Tarragona
A les 20 hores, inauguració de l'exposició amb mateix títol, al Museu Bíblic Tarraconense


Joan Curieses és un creador singular en el panorama artístic de Catalunya. És sacerdot i és escultor, dues activitats que ha desenvolupat de manera paral·lela al llarg de la seva vida. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és l'autor de moltes de les obres escultòriques i del mobiliari litúrgic d'una bona part de les esglésies de les comarques de Tarragona i de fora, en altres llocs de Catalunya.
Si bé la major part de la seva producció és de temàtica religiosa, també té obres de caràcter públic (monuments, relleus escultòrics en espais urbans) i obres de menor format (maternitats, dones, parelles, que pertanyen a particulars).
Si tenim en compte el panorama actual, a Catalunya gairebé no hi ha artistes que es dediquin a l'art religiós. En aquest sentit, l'obra de Joan Curieses adquireix un interès particular. Indubtablement parlem d'obres fetes per un prevere; per tant, són obres fetes des del respecte i amor al servei de les seves creences. Tanmateix, això no ha estat mai un problema per expressar-se lliurement a l'hora de realitzar els seus treballs, tant si són religiosos com laics.