Diputació de Tarragona

 
MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > MAMT > Història del Museu

Història del Museu

L'any 1976 la Diputació de Tarragona creà el Museu d'Art Modern amb la intenció de conservar i mostrar el patrimoni artístic d’aquesta Institució. Les col·leccions de la Diputació, pròpiament, s’havien iniciat al començament dels anys seixanta, quan s’adquiriren a les germanes de l’escultor Julio Antonio totes les obres que conservaven de l’artista. A partir d’aquesta data, i amb l’assessorament del director de l’Escola d’Art de Tarragona, Lluís M. Saumells, es van comprar les col·leccions d’obres dels escultors Santiago Costa i Vaqué i Salvador Martorell i Ollé, i les de pintura de Josep Sancho i Piqué.

També des de l’any 1943, durant un temps anualment i després cada dos anys, la Diputació convocava els premis d’escultura Julio Antonio i els de pintura Josep Tapiró, i es reservava la propietat de les obres premiades.

El fet és que la Diputació de Tarragona conservava un important patrimoni artístic que no era a l’abast de la ciutadania.

L’any 1976, arran del trasllat de l’Escola Taller d’Art de l’antiga seu del carrer de Santa Anna a les noves dependències de Sant Pere Sescelades, es disposà d’una part de la Casa Martí que fins aleshores havia acollit l’esmentada Escola, on, a partir d’aquell moment, s’ubicà el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona.