Diputació de Tarragona

 
MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > MAMT > L'edifici

L'edifici

Entrada principal MAMT

La Casa Martí

Aquest edifici, en el seu estat actual, és fruit de la unió de tres antigues cases de la Part Alta de la ciutat. La primera havia estat propietat del Col·legi Jesuític dels Sants Reis, de Tarragona. Confiscada per la Corona a la Companyia després de l’expulsió dels jesuïtes l’any 1767, fou comprada per Antoni Martí i Gatell, el 1772, a la Junta Municipal encarregada de vendre els béns dels esmentats religiosos a Tarragona. El nou propietari, després d’haver-la millorada, hi establí la seva residència l’any 1781. També habità aquesta casa l’il·lustre científic altafullenc Antoni Martí i Franquès, fill de Martí i Gatell, que visqué a la nostra ciutat des de l’any 1798 fins a la seva mort, esdevinguda el 1832. A la dinovena centúria, el nét de Martí i Gatell, Gaietà Martí i Veciana, comprà dues cases veïnes, els anys 1838 i 1857, i procedí tot seguit a l’ampliació i restauració del primitiu casal. Les obres foren enllestides al començament dels anys seixanta de la centúria passada.

L’any 1951 s’estableix a Casa Martí l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona fins el 1976, en què es trasllada a la ubicació actual, a la zona de Sant Pere Sescelades.

A partir de l’any 1976, i aprofitant l’espai utilitzable que oferia la casa, s’iniciaren les primeres activitats amb vista a la creació d’un nou museu per a la ciutat. En primer lloc, calia fer l’inventari de tot allò de què es disposava, seleccionar les peces més interessants i exposar-les.

Per manca d’espai, la zona dedicada a l’exposició permanent resultava petita; tanmateix, s’hi celebrà tota una sèrie d’exposicions temporals, la qual cosa ajudava, a més a més, a apropar la gent al Museu.

L’any 1983, la Diputació adquirí l’immoble del carrer de Santa Anna, i dos anys després s’encarregà a l’arquitecte Jaume Mutlló i Pàmies el projecte d’adequació de l’edifici i l’any 1991 reobrí les seves portes.

El 2008 el Museu d’Art Modern renovà l’exposició de la col•lecció permanent i donà un important caràcter didàctic a la seva presentació.