MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Inauguració de l'ex...

Inauguració de l'exposició "Pere Català i Pic (restrospectiva)"

Fotografia, patrimoni i avantguarda

Del 16 de març al 30 d'abril de 2017

Imatge Pere Catala i Pic

"La fotografia moderna no havia començat encara
quan l'extraordinari de l'Exposició de l'any 1929.
Un anunci de compresó de [Josep] Sala i res més.
L'única cosa que s'aguanta és el cartell del Dique Flotante"
Pere Català i Pic


L'Exposició Internacional de Barcelona marca un abans i un després en la història de Catalunya; l'arribada de la modernitat i de les avantguardes artístiques coincideix, però, amb la crisi econòmica. Català i Pic s'adonà en aquest moment que li cal deixar Valls, establir-se a Barcelona i apostar per la modernitat, la publicitat, la psicologia i el fotomuntatge.
L'exposició que presentem es divideix en dos grans àmbits: d'una banda, recuperem la multiplicitat de l'obra de Pere Català i Pic des d'una proposta retrospectiva i cronològica en tres grans moments; de l'altra, reflexionem sobre el diàleg entre patrimoni i avantguarda, entre tradició i modernitat. Aquests dos conceptes no es contraposen en el pensament i en l'obra del fotògraf, ni són dues etapes separades, sinó una part integral d'una forma de veure el món que s'enriqueix del passat i del futur. La seva producció es pot interpretar com una recerca estètica, publicitària i pedagògica entre la recuperació de les arrels i la construcció d'un projecte de societat republicana.
Com es pot veure en aquesta exposició, Pere Català i Pic reflexiona i plasma a la seva obra aquesta obsessió per la modernitat i per la tradició, un diàleg que ens permet entendre la seva posició com a artista avantguardista, però també com a intel·lectual autodidacte.

Pablo Giori, biògraf i comissari de l'exposició