MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Plural femení Dones...

Plural femení Dones artistes a les comarques de Tarragona

Felícia Fuster i Mercè Modol, "El diàleg"

Del 25 de gener al 5 de març de 2017

Imatge El Diàleg

Felícia Fuster i Mercè Modol, "El diàleg"
Dues creadores, Felícia Fuster (Barcelona 1921) i Mercè Modol (Terrassa 1934, però vallenca des dels deu anys). Dos mons i dues visions. Felícia Fuster va crear la seva obra a París, i Mercè Modol sempre a Valls. S'estableix, per tant, un diàleg imaginari entre les obres de dues veteranes artistes, malgrat que elles no es van arribar a conèixer. Felícia Fuster va morir a París, el 4 de març del 2012.
Aquesta és la darrera de les exposicions dedicades a les dones artistes a les comarques de Tarragona, sota la denominació de "Plural femení". Compta amb la participació d'una artista catalana que ha fet la seva obra a l'estranger i una que ha viscut sempre al nostre territori. Amb aquesta mostra es tanca el cicle, presentant dues creadores que han viscut experiències molt diferents: una en una població de l'interior del nostre país i l'altra en un dels centres de creació artística més importants del món, però mantenint la relació amb Catalunya.
Les dues artistes han creat una obra interessant i diversa, amb trajectòries molt diferents, cadascuna ha creat un llenguatge propi. Pintura, escultura, gravats, ceràmica, instal·lacions, integren aquesta mostra, amb camins que se separen i a la vegada s'entrecreuen.
Com podem, doncs, establir aquest diàleg? Ho fem des del respecte vers el treball de dues dones que han dedicat una part molt important de les seves vides al món de l'art i que han estat exemple d'honradesa, de valentia i d'amor per la llibertat.