MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Plural femení. Done...

Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona

La consolidació 1951 - 1975

Del 14 de juliol al 28 d'agost de 2016

La consolidació

Plural femení.
Dones artistes a les comarques de Tarragona
La consolidació  1951-1975

Parlar de dones artistes és parlar de desconeixement, de recerca, de reivindicació.
Aquesta mostra ens apropa a la creació artística de dones artistes de les comarques de Tarragona nascudes entre 1951 i 1975. Dones que, per la generació a la qual pertanyen, han tingut moltes més possibilitats d'accedir al món de l'art que en temps anteriors.
Els canvis socials, els nous costums, es fan palesos en els perfils de les nostres creadores: la major part que integra aquest grup ha tingut una sòlida formació acadèmica; un bon nombre ha desenvolupat una trajectòria com a docents de disciplines artístiques en escoles i instituts, i algunes s'han significat com a activistes socials i polítiques. Totes han treballat, però, amb un objectiu comú: apropar l'art contemporani als nens, als joves i a la societat en general. I, per aconseguir-ho, el seu camp d'acció s'ha ampliat de manera notable, i comptem amb pintores, escultores, ceramistes, gravadores, esmaltistes, videocreadores, artistes conceptuals, creadores d'instal·lacions, etc. A més, les noves tecnologies i les xarxes socials els han donat una major visibilitat.
Així, doncs, avui dia, malgrat els recels i les traves que encara subsisteixen en la societat actual vers les dones, la situació ha canviat considerablement i podem dir que, en el camp artístic, les oportunitats i les dificultats són gairebé les mateixes per a tots els creadors.

Aquesta exposició, doncs, el que vol mostrar i donar a conèixer és el valor i la significació de la tasca desenvolupada per les artistes que hi exposen. Dones artistes, creadores d'obres realitzades amb tot tipus de tècniques i materials, que s'inclouen en l'ampli espectre que caracteritza l'art actual.


Antonio Salcedo Miliani
Autor del llibre Plural femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona.
La consolidació, 1951-1975
Comissari de l'exposició