MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > VII TRAVELLING SYMPO...

VII TRAVELLING SYMPOSIUM DE JOIERIA CONTEMPORÀNIA 2010

A TARRAGONA

Del 16 al 23 de juny

VII TRAVELLING SYMPOSIUM DE JOIERIA CONTEMPORÀNIA  2010 A TARRAGONA

Coincidint amb el 35è aniversari de la fundació del taller de joieria a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona se celebra a la ciutat de Tarragona, del 16 al 23 de juny, el VII Travelling Symposium de joieria contemporània.

El "Travelling Symposium" és promogut per Sonia Ruiz de Arkaute, joiera i gemmòloga, i s'ha celebrat en diferents ciutats europees: Vitòria, Lisboa, Travassos, Maó, Vilafranca del Penedès. Enguany s'organitza a Tarragona des de l'Escola d'Art i Disseny, que serà l'espai de treball i de presentació de les propostes dels joiers convidats. Paral•lament es realitzaran tres exposicions de joieria contemporània al Museu d'Art Modern, al Pati de la Diputació i al Museu Arqueològic de Tarragona.

És un simposi de portes obertes, ja que es fa en una escola d'art es vol donar l'oportunitat als alumnes de poder veure com treballen els joiers i assistir a les presentacions dels seus treballs, aquestes també són obertes als professionals i al públic interessat. Els participants passaran dos dies visitant la ciutat i alguns llocs de la província, després estaran cinc dies realtzant obra pròpia. Cada dia dos o tres joiers faran una breu conferència o xerrada sobre el seu treball.

Els participants al simposi són: Miroslav Cogan (comissari del Museu Ceskejo raje de Turnov, (República Txeca), Petr Dvorak (Viena), René Hora (Praga), Gisbert Stach (Múnic), Alexandra Lisboa (Lisboa), Bety Majernikova (Eslovàquia), , Ruudt Peters (Holanda), Simone ten Hompel (Anglaterra), Estela Sàez (Girona), Beberly Price (Sudàfrica), Kristyna Spanihelova (República Txeca), Sonia Ruiz de Arkaute (Vitòria), i Tomàs Palos (Tarragona).

Durant aquests dies s’han programat quatre exposicions que tindran lloc al casc antic de la ciutat. Al Pati de la Diputació hi haurà una mostra de joies del Museu Ceskejo raje de Turnov. Al Museu d’Art Modern s’exposarà obra dels artistes que intervenen en el simposi. Al Museu Nacional Arqueològic, amb el títol De la memòria a la creació. (Ordre i Caos), exposaran les joieres Sharon Schaffner, Mayumi Tsukuda, Marisa Perales i Imma Gibert. A la galeria-joieria VECCHIO amb el títol 5 Passions de joieria exposaran cinc antics alumnes de la Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona: Irene Carrera, Ignasi Garreta, Christian García, Tasias i Maria Vecchio. A l’entrada de l’Escola d’Art i Disseny estaran exhibides les peces dels alumnes que han estudiat joieria aquest curs.