MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Dones en l'art. Arti...

Dones en l'art. Artistes de les comarques de Tarragona

El repte. 1870-1950

Del 12 de maig al 26 de juny de 2016

El repte

Dones en l'Art. Artistes de les comarques de Tarragona
El repte. 1870-1950
Del 12 de maig al 26 de juny de 2016

La inauguració tindrà lloc el dijous 12 de maig a les 19:30h al Museu d'Art Modern, carrer de Santa Anna, 8. 43003 Tarragona.

En el marc de les activitats que commemoren el 40è aniversari de la creació del Museu d'Art Modern de Tarragona, i al voltant del projecte anomenat "Femení plural", que vol mostrar la creativitat femenina des del pas del segle XIX al XX fins als nostres dies a les comarques de Tarragona, es presenta aquesta exposició que posa en valor el paper i la importància de les dones a la història de l'art al territori.

A partir dels anys seixanta, tot i l'extensa bibliografia generada en l'àmbit internacional i el desenvolupament de destacats estudis de caràcter genèric sobre la dona en el camp de l'art al nostre país i a l'Estat espanyol, sovint no s'ha aprofundit en el coneixement de les nostres dones artistes, a excepció d'alguns articles i de diverses exposicions que demostren l'interès i la preocupació per aquest camp.

Així, doncs, aquesta mostra ha estat possible gràcies a un estudi del Dr. Antonio Salcedo, professor de la Universitat Rovira i Virgili, realitzat al voltant d'una part significativa de la nostra història recent, a la qual no s'ha donat la rellevància que es mereix. Ja fa anys que el professor Salcedo es dedica a historiar l'art produït des de finals del segle XIX a les nostres comarques i ha pogut constatar que, quan s'escriu sobre l'art al territori, en general es deixa de banda bona part de les dones artistes i que, en tot cas, només se'n fa una petita menció.

L'exposició és, doncs, una primera aproximació a una part important de les artistes del territori i a la tasca que han desenvolupat, un punt de partida que ha de propiciar que en el futur altres investigadors trobin en l'obra i la trajectòria d'aquestes creadores el material necessari per a futures recerques.