MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Escola d'Art i Disse...

Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

40 anys Joieria

De l'1 al 30 d'abril de 2016

Joieria

Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona
40è aniversari del taller de joieria.

En qualsevol disciplina artística el creador parteix necessàriament de l'estudi i l'anàlisi de referents. La idea o punt de partida de l'obra no sorgeix pas de la inspiració sobtada, ben al contrari, es va gestant lentament mitjançant el llarg procés d'estudi, la recerca continuada i l'experimentació. L'anàlisi de treballs plàstics de diferents artistes o autors de referència, siguin d'etapes precedents o contemporanis, és imprescindible. Aquests referents poden ser de qualsevol àmbit creatiu: cinema, pintura, música, fotografia... La personalitat artística es modela cercant la identificació en tot el que coneixem i amb tot el que ens identifiquem.

La mostra de joieria que presentem ha tingut com a punt de partida el d'aproximar-se, conèixer i cercar elements d'inspiració en les obres de diferents artistes i disciplines de la col·lecció del MAMT. Els alumnes han triat entre totes les peces del museu aquella amb què han sentit una connexió especial. De l'aproximació a aquestes obres n'ha sorgit una lectura, una idea personal amb la qual cada artista joier interpreta la peça artística.

La connexió s'estableix de manera molt lliure i oberta, el punt de partida pot ser la forma o realització tècnica, el material, el concepte o la idea, i es formalitza en proposta de joia. Les formes, idees i materials són molt diversos, com ho són les diferents personalitats i identitats, però la varietat i amplitud de llenguatges ens parla de l'obertura i llibertat creativa de la joieria contemporània que es realitza actualment a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.