MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Magda Folch

Magda Folch

Magda Folch, la mirada impressionista

Del 10 de març al 30 d'abril de 2016

Magda Folch

Magda Folch
Reus, 1903 - Tarragona, 1981

Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona
Carrer de Santa Anna, 8 - 43003 Tarragona
www.dipta.cat/mamt

Magda Folch, la mirada impressionista
Del 10 de març al 30 d'abril de 2016

Museu de Reus
Raval de Santa Anna, 59 - 43201 Reus
www.museudereus.cat

Magda Folch, la mestria del retrat
De l'11 de març al 15 de maig de 2016

Hi ha pintors que pel fet d'haver desenvolupat la seva tasca en el context de les escoles figuratives, han estat silenciats i oblidats, perquè les tendències van posar de relleu altres escoles, altres artistes. Encara més si aquests artistes han estat dones, ja que han patit doblement la indiferència d'una societat dominada pels homes. Ara és hora de començar a reconstruir la Història de l'Art, tenint en compte en tot moment la seva presència.

Amb aquestes exposicions s'intenta retirar el vel que va condemnar a l'oblit la trajectòria i la obra d'una gran artista. Magda Folch, nascuda a Reus, culta, lluitadora, pintora brillant i mestra vocacional, que va desenvolupar la seva tasca entre les rialles de la República, la convulsa Guerra Civil i la posterior dictadura. En són mostra unes quantes exposicions realitzades en diverses galeries i sales d'art, des del començament a Reus, després a Figueres, posteriorment a Eivissa i finalment a Tarragona, com a conseqüència dels canvis d'ubicació familiar, que van comportar les diverses destinacions del seu marit Emili Donato, catedràtic de Filosofia,  company d'alegries i dissorts. L'evolució en la seva pintura va ser constant, a poc a poc els colors daurats acadèmics van donar pas als verds generosos i fructífers, i a una execució cada cop més àgil, fresca i lluminosa.

En el decurs dels actes  inaugurals es presentarà el volum 36 de la col·lecció Tamarit, coeditat per la Diputació de Tarragona i Viena edicions, que porta per títol: "Magda Folch, la mirada impressionista", escrit per Josep M. Rosselló i Carme Puyol, amb pròleg de José Corredor-Matheos.

A més, l'exposició que es du a terme al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona  dóna el tret de sortida a les activitats que commemoren el 40è aniversari de la creació d'aquesta institució. Els esdeveniments que se succeiran al llarg de l'any giren entorn de l'objectiu que anomenem "Femení plural", que servirà per mostrar la creativitat femenina des del pas del segle XIX al XX fins als nostres dies a les comarques de Tarragona.