MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Pedro Peña Gil

Pedro Peña Gil

Between the lines

Del 20 de febrer al 5 d'abril de 2015

Pedro Peña Gil

Pedro Peña Gil, guanyador del XXXIX Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d'Art 2014 de la Diputació de Tarragona  amb l'obra "Yellow on black scratch", presenta el seu treball més recent en aquest Museu amb l'exposició, Between the lines.
 
En paraules del crític Antonio Labella: Pedro Peña - a l'obra guanyadora i  en d'altres de la mateixa sèrie-  ens convida a habitar en un món ple de poètiques abstraccions, on transiten un nombre aparentment aleatori de línies. Algunes d'aquestes ratlles les imprimeix a la massa pictòrica gratant la superfície, en canvi en altres se superposen afegint més pintura. Bé per absència, bé per la seva presència, les rectes marquen el ritme de la lectura del magma de color i les formes que omplen l'espai. Hi ha una tensió entre els dos plans, l'energètica base de pura materialitat aparentment en expansió i una fórmula de línies que li marquen un estar més estàtic. Igual que unes costures, les ratlles mantenen la unitat de les masses.
Recentment, en el seu caminar per l'experimentació, l'artista ha portat aquestes fórmules a altres camps creatius. Com era d'esperar per la seva dilatada trajectòria com a fotògraf, no ha pogut resistir-se a construir / provar aquestes composicions en les seves imatges fotogràfiques. Ha pres la imatge, n'ha pesat el contingut per treballar l'equilibri compositiu emocional i n'ha extret o afegit matèria fins al moment just que creu oportú per deixar constància que aquest fragment li pertany.  Tots dos plans deixen de ser independents, fotografia i rectes s'abracen per esdevenir una nova construcció visual.