MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Josep A. Pomerol

Josep A. Pomerol

Orfeuland

Del 31 de gener al 10 de març de 2002

Josep A. Pomerol

Basant-se en el mite d’Orfeu i Eurídice, Josep A. Pomerol ens presenta una instal·lació en dos espais en la qual analitza i recrea visualment els aspectes bàsics d’aquest mite clàssic.

... Orfeuland es presenta com un recorregut, una deriva laberíntica en un espai on es posa setge a la idea de conquerir (domesticar) la casa. La casa feta amb record i oblits, la que és i la que no és i que potser mai podrà esdevenir.

Orfeuland és un intent de dibuixar el mapa d’aquest territori, on se solapen la fràgil boira de la memòria de la primera casa que roman implícita en totes les altres i les cases plenes de ressonàncies constructivistes que s’han desmoronat per la desmaterialització de la nova Babilònia.
 
Orfeuland és un estetitzat parc temàtic, farcit de transparències i d’ombres residuals que fan d’argamassa amb formes que busquen la seva casa, la seva ciutat, el seu lloc, animades per l’alè d’aquells que creuen que quan les formes esgotin les seves variacions i es desfacin, començarà la fi de la ciutat.

Orfeuland és un espai especulatiu que projecta obsessivament la recerca d’aquest lloc, d’aquesta morada i així mateix, la impossibilitat de trobar-la...

(Fragment de J. Angel Pomerol extret del catàleg)