MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Josep M. Jujol

Josep M. Jujol

vist per Joan Alberich

Del 29 d’abril al 29 de maig del 2010

Josep M. Jujol

En el marc de la commemoració del centenari del Teatre Metropol de Taragona, el Museu d’Art Modern de la Diputació presenta l’exposició “Josep M. Jujol vist per Joan Alberich”.

La mostra fa un recorregut per l’obra que Josep M. Jujol realitzà a la ciutat de Tarragona, i fa especial incidència en el Teatre Metropol, així com en diverses poblacions del seu entorn ―els Pallaresos i la Secuita, entre d’altres―, tot abastant aspectes tan variats en l’àmbit de l’arquitectura com el religiós, el públic, el domèstic i l’ornamental, aprofitant l’excel•lent obra fotogràfica de Joan Alberich.

Els artistes:

L’arquitecte Josep M. Jujol i Gibert (Tarragona 1879 – Barcelona 1949) fou un fidel exponent de l’arquitectura modernista a les nostres comarques. Col•laborador d’Antoni Gaudí en obres emblemàtiques com la Pedrera o el Parc Güell, treballà de forma exhaustiva a la nostra demarcació per donar a les seves obres una empremta inesborrable, la vigència de la qual és una realitat encara avui dia.

Joan Alberich i Rion (la Canonja 1951-2004) va compaginar al llarg de la seva trajectòria la fotografia creativa i la industrial. D’ençà del 1988, s’especialitzà en treballs sobre patrimoni artístic i documental. Les fotografies que es poden veure en aquesta exposició són una mostra del reportatge exhaustiu que va realitzar de l’obra de Josep M. Jujol, per encàrrec de la Diputació de Tarragona, el 1999, l’any que es commemorà el cinquantè aniversari de la mort de l’arquitecte.