MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Roser Oduber

Roser Oduber

Pintura

Del 24 de desembre de 2001 al 20 de gener de 2002

Roser Oduber

Roser Oduber és una pintora amb criteri propi, molt segura del que fa i de perquè ho fa. La pintura és quelcom essencial en la seva vida, no només com a forma d’expressió, sinó també com a eina d’anàlisi i d’interpretació de la realitat. La seva obra es nodreix de pensaments, d’idees, que són fruit de la interiorització d’aquelles coses de la realitat, que desperten la seva sensibilitat, la seva curiositat, i , com a conseqüència, el seu impuls creatiu.

...Sense abandonar mai el referent de la figura humana s’ha endinsat en una metòdica i apassionada experimentació matèrica que inclou objectes, collage, procediments inèdits d’oxidació de pigments, transferències d’imatges que prèviament  imprimeix...

 
...Un factor primordial en la seva obra és el conflicte entre figuració i no figuració, entre el predomini de la figura i el de la matèria. Pot semblar paradoxal  que en aquesta exposició dedicada als sentiments i les passions humanes hagi volgut alçar la matèria com a protagonista gairebé absoluta, desplaçant la figura i rellevant-la temporalment com a "contenidora" d’emocions humanes, però hi havia una raó i és què precisament en tractar un tema tan subjectiu com les passions i els sentiments ho volia fer des d’una posició analítica, amb objectivitat i distanciament, per tant havia de deixar de banda tot excés expressiu.

La primera sala, dedicada a les passions com a sentiments difícilment controlables, primitius, i de vegades violents, conté obres molt potents, resoltes en bicromies fortes: cru i negre, vermell i negre... amb metàfores tan encertades com el galop d’un cavall en representació del batec accelerat de la passió sexual. L’altra sala, en canvi, està dominada per la subtilesa i dedicada als sentiments més sensibles i complexos.

Text extret del catàleg realitzat per Raquel Medina. Dra. En Història de l’Art, Crític de l’ACCA-AICA.