MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Tomás Olivar

Tomás Olivar

Passió del color - vivència del paisatge

Del 7 de febrer al 30 de març de 2014

Tomas Olivar

Tomás Olivar ( 1929 - 2013)
Passió del color - vivència del paisatge
Comissariada per Raquel Medina
Del 7 de febrer al 30 de març de 2014

El Museu d'Art Modern de Tarragona presenta el dia 7 de febrer l'exposició Tomás Olivar (1929 - 2013) Passió del color - vivència del paisatge.
Quan tot just se celebra l'aniversari de la mort del pintor es culmina aquest projecte que es va iniciar el darrer any de la seva vida i en el que va participar de forma entusiasta fins als seus darrers moments.
La mostra presenta un recorregut per l'obra d'aquest pintor per al qual la ciutat de Tarragona, el port, els barris, els pobles de les seves comarques, constituïren la seva temàtica  predilecta i inesgotable: paisatges i marines sempre tractats amb factura explícita, àgil i resolutiva que combina pinzell i espàtula. Tanmateix el frenesí d'un cromatisme sempre agosarat és sens dubte l'element distintiu i més característic d'una pintura temperamental i expressiva . Veritable cronista de la ciutat, les seves composicions urbanes apleguen el lloc l'ambient i sovint també l'anècdota des de una visió sempre subjectiva de l'entorn viscut i el paisatge estimat.
En el decurs de la inauguració es presentarà, així mateix,  el volum 32è de la col·lecció de llibres d'art Tamarit que la Diputació de Tarragona coedita amb Viena edicions i que, de la mà de la seva autora, la Dra. Raquel Medina,  ens aproximarà al conjunt de l'extensa trajectòria artística de Tomàs Olivar, pintor resident des de la infantesa a Tarragona de vocació precoç i vinculat tota la vida a l'Escola d'Art de la ciutat en la que s'inicià com a alumne i de la qual fou professor fins la seva jubilació.