MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > DAVID LATORRE

DAVID LATORRE

Mise en scène: Último Acto

Del 29 d'abril al 31 de maig de 2009

DAVID LATORRE

El Museu d’Art Modern de Tarragona presenta l’exposició “Mise en scène. Último acto”, de l’artista David Latorre. La mostra presenta una sèrie de treballs fotogràfics i instal·lacions realitzats en els anys 2006 i 2007, en uns espais destinats a desaparèixer, situats en dues ciutats diferents: a l’antic carrer de Casiopea, 14, ara avinguda de Valdemarín, s/n, al terme municipal d’Aravaca, a Madrid, i a la Maison Néerlandais, a la Cité Université de París.

A partir d’aquestes edificacions, s’elabora un projecte que genera una acció, una intervenció directa, física, sobre el camp investigat, i que donarà com a resultat una documentació gràfica d’aquesta acció. El plantejament de l’exposició no és la destrucció en si, sinó la construcció de la destrucció. Un procés de construcció-destrucció en un temps accelerat-detingut. La destrucció és la manera en què el present es relaciona amb el passat ―s’argumenta―.

La filosofia d’aquest treball s’ha basat en la sensació que avui vivim davant d’una “posada en escena” en la qual els fets o notícies que ens arriben semblen autèntiques representacions teatrals, en què els actors i espectadors poden intercanviar els papers en qualsevol moment. Els espais són concebuts com a espais humans, com a context de les persones que els habiten o que els han habitat, i que són definits sense estar físicament en el lloc.

El principi de la intervenció ―el resultat de la qual es pot observar, a través de les fotografies, com a documents gràfics de l’acció― imagina espais buits per a la representació d’escenes, escenaris a l’espera d’històries. Espais on ens condueixen els nostres somnis, espais de record, espais íntims.

Exposició presentada en el marc d’SCAN’09