MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Jordi Forniés

Jordi Forniés

Paisatge condicionat

Del 17 d’octubre a l’1 de desembre del 2013

Jordi Fornies

En la creació de les seves pintures, Jordi Forniés s’inspira en el que observa en la natura i en els canvis que s’hi produeixen. El dinamisme i la variabilitat que afecta el resultat final sembla que no és del tot previsible. En aquest escenari hi ha elements permanents que no es veuen afectats pels petits canvis i altres que transformen completament la percepció i la lectura dels seus quadres.

El treball que es presenta en aquesta exposició s’ha creat sota el compromís de forçar els límits de les interaccions entre els materials amb aquests canvis, tractant de capturar les reaccions i l’energia d’aquestes estampes imaginàries per crear paisatges condicionats.

En aquest projecte, el pintor té com a objectiu anar més enllà de les limitacions del llenç i dels materials convencionals de pintura per retratar, com a la vida, les reaccions i les interaccions entre elements naturals seleccionats. Els resultats són dinàmics, combinables i representen una evolució constant.

A aquest procés s’hi incorpora, a més, la música. La música actua com una nova capa que obre les reaccions a un nou sentit. Tots els materials i components formen part d’una mateixa experiència, el procés de creació, i no es limiten exclusivament als pigments, el làtex o la cera. Les notes i els sons de la música impregnen els pinzells creant un espai perfecte per a l’oient espectador.

En aquesta exposició l’artista presenta una sèrie de 25 pintures de 120 x 120 cm creades utilitzant diferents tècniques i materials per produir textures complexes i dinàmiques de forma i color. Paisatges orgànics que al mateix temps representen un únic escenari en conjunt, un paisatge condicionat per l’artista durant la creació i a través de la interpretació de l’espectador i oient.

La música també ha estat composta amb sons reals capturats durant el procés de creació. Aquests sons pateixen, de la mateixa manera, un procés de transformació, per agermanar-se amb el que es representa en la pintura.

Aquesta exposició ha estat organitzada en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.