MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Josep Sala

Josep Sala

Últimes pinzellades

Del 18 d’abril al 23 de juny de 2013

Josep Sala

Barcelona 1928 – Altafulla 2010

Aquesta exposició presenta un recull d’obres que Josep Sala realitzà  el darrer bienni de la seva vida  (2009-2010)
Aquest artista, des de molt petit demostra una singular afecció pel dibuix. Tot i que empès pels seus pares estudia a l’Escola Industrial, la seva inclinació pel dibuix el condueix a l’Escola Llotja d’Arts i Oficis del Carrer Aribau. Va ser  col·laborador a l’estudi de Ricard Fàbregas artista pintor, cartellista, il·lustrador, en morir el seu mestre als 41 anys, l’any 47 passa a aprendre aerografia a l’estudi de l’especialista Barba.
El 1950 apadrinat pel crític Angel Marsà fa una primera exposició d’aquarel·les a la galeria Jardín amb considerable èxit. Repetiria l’experiència un cop acabat el servei militar  a la sala Busquets. El 1953 contrau matrimoni amb l’Amanda Trius , qui des de llavors serà la seva inseparable companya i mare dels seus fills. S’introdueix en el món del disseny publicitari  i aviat crea el seu propi estudi on desenvolupa una activitat brillant i plena d’èxits en aquest camp . Demostra el seu talent creatiu amb dissenys que han passat a la història com el de Norit el petit anyell , de 1960. Paral·lelament va mantenir de manera privada l’exercici de la seva vocació pictòrica treballant l’aquarel·la, les ceres i especialment l’oli, fins que l’any 1975 es decideix a exposar  els seus olis  a la galeria Tramontan.
El 1978 pren la decisió, que serà totalment definitiva, d’instal·lar-se a Altafulla i abandonar la seva carrera publicitària a Barcelona per dedicar-se plenament i per sempre a la pintura. Mai se’n penedirà. Comença a exposar arreu de la península , inicia la col·laboració amb les galeries Anquin’s (Reus) i  Sokoa  (Madrid) que mantindrà tota la vida. exposa també assíduament a la galeria Inter-Atrium a Oporto, la galeria Comas, de Barcelona, i en d’altres com Foz de Sitges, Gamma de Tortosa, Espín de Bilbao, Toscana de València, Rusiñol de sant Cugat... Exposa també a galeries de Florida als Estats Units, Japó, França, Brussel·les, Braga … L’èxit professional l’acompanyarà sempre.
El 1983 es converteix en el primer fill adoptiu d’Altafulla nomenat oficialment. El mateix any s’edita el primer llibre sobre la seva obra de Julio Trenas. Des de llavors han estat molts els textos publicats a l’entorn de la seva obra (v. bibliografia).
El 1993 El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona li dedica una exposició antològica amb un extens catàleg que de la mà de la Conselleria de Cultura de la  Generalitat de Catalunya itinera al Palau Moja de Barcelona entre d’altres llocs.
L’any 2008 mor l’Amanda. Dos anys més tard el 25 de juny del 2010 mor Josep Sala  a Altafulla als 82 anys.