MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Joaquim Chancho

Joaquim Chancho

Joaquim Chancho a les col·leccions de Tarragona

Del 15 de febrer al 7 d'abril de 2013

Chancho

Joaquim Chancho. Desplaçaments de la pintura, d'Assumpta Rosés
Vol. 31 de la col·lecció de llibres d'art Tamarit, coeditats per la Diputació de Tarragona i Viena Serveis Editorials

Presentació del llibre: 15de febrer de 2013, a les 19 h; a continuació, inauguració de l'exposició "Chancho a les col·leccions de Tarragona"


Joaquim Chancho és un dels més prestigiosos pintors vius de la cultura catalana. Amb Alfons Borrell, Miquel Barceló, Frederic Amat, Jordi Teixidor, Xavier Grau, Ferran Garcia Sevilla i alguns altres, configuren un sector actiu de producció cultural, fidels a la pràctica d'un llenguatge tan antic com ho és l'existència de l'home.
La trajectòria professional de Joaquim Chancho durant quaranta anys de dedicació és un model de domini dels recursos tècnics, coherència i rigor conceptual. Això s'ha reconegut amb un gran nombre d'exposicions individuals, inclusió a importants col·lectives, publicacions, presència a col·leccions i museus i també amb la participació en fires i galeries internacionals.
Hem de destacar la seva dedicació docent, principalment a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on es va llicenciar i doctorar i on ha exercit com a catedràtic de Pintura.
El seu treball s'emmarca en unes coordenades entre les quals s'ha mogut amb llibertat: abstracció, geometria, acció dins la pintura, seqüencialitat, processos reiteratius però oberts. En la majoria de sèries ha optat per la limitació del color al blanc i el negre; en altres, afegint-hi el vermell o el terra. No obstant això, en algunes etapes ha incidit en l'experimentació amb tota la gamma cromàtica, sempre treballant amb el color directament sobre la tela, sense mescles prèvies, jugant amb les transparències, les superposicions i les densitats de la matèria. La composició ha seguit un joc de confrontacions entre espontaneïtat i contenció, entre ordre estricte i alliberament del gest impulsiu. Malgrat l'evident fidelitat al camí personal, Chancho ha estat obert a les tendències del moment i se l'ha pogut relacionar amb els moviments de la pintura-pintura, el minimalisme, els nous expressionismes o el neominimalisme.