MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > TREBALLEM AMB L'ART<...

TREBALLEM AMB L'ART

MUSEU D'ART MODERN + CEIP DE PRÀCTIQUES

Del 19 de maig a l'1 de juliol de 2007

TREBALLEM AMB L'ART

El Servei Pedagògic del MAMT, dins de la seva oferta educativa, us presenta aquest nou projecte interdisciplinari que, sota el títol: Les escoles exposen al MAMT, inicia una nova línia de cooperació entre les escoles i el Museu. Per aquest curs acadèmic hem comptat amb la col·laboració del CEIP de PRÀCTIQUES i hem volgut que els nostres artistes fossin els nens i les nenes que al llarg del curs han treballat les activitats didàctiques que proposem des del Museu a partir del nostre patrimoni artístic. En una primera fase el CEIP de PRÀCTIQUES juntament amb la col·laboració dels assessors de plàstica programaren les unitats didàctiques per a treballar durant el curs escolar a partir de les diferents activitats del MAMT. Prèviament, a l’escola es van treballar els continguts de la Unitat Didàctica abans de la visita al MAMT. Una vegada establert el calendari de visites al MAMT i assessorats pels educadors del Museu es desenvoluparen metodologies i recursos pedagògics per a treballar els diferents continguts de les activitats proposades. Després, a l’escola s’elaboraren els exercicis pràctics proposats a partir de les activitats i de la visita al MAMT. Des del Servei Pedagògic del MAMT, juntament amb els docents i els assessors de plàstica es van seleccionar els treballs dels alumnes que formaran part del muntatge expositiu i que es realitzarà a les sales del MAMT durant l’últim trimestre del curs escolar per tal que els familiars i amics dels nostres artistes més petits puguin gaudir de les seves creacions i compartir-les

 

I EL SOMNI S’HA FET REALITAT


Any rera any, en la nostra visita al Museu amb els més petits hem preguntat: i els nens i les nenes, quan podran exposar al Museu? Ells també són artistes!!

Perquè com a educadors HI CREIEM, perquè cada dia veiem els seus treballs, perquè cada dia ens sorprenen amb les seves obres. De vegades els adults confonem l’alçada amb la vàlua, amb la capacitat. De vegades els adults, ens pensem que els nens són cosa de broma, són un joc...I NO! En la visita al Museu veiem com els més petits són capaços d’admirar, valorar, jutjar i gaudir de l’art amb espontaneïtat, sinceritat i creativitat.

Molts adults voldríem veure TOT el que ells veuen quan es posen davant de les obres d’art. Sense prejudicis, veuen el que veuen, pensen el que pensen i poden dir-ho com aquell que no diu res. I en arribar a l’escola i treballar el que hem vist al Museu, va sortint tot allò que tenim dintre, sense por, sense complexos. I aquí ho tenim. Evidentment això només és una petita mostra de tots els treballs que s’han elaborat a l’escola al llarg d’aquest curs, des de P3 fins a 6è. Sí, al CEIP de Pràctiques tots anem al MAMT cada any, perquè el Museu és viu., el Museu canvia any rera any com a nosaltres i cada any té quelcom nou i interessant per a mostrar-nos.

Esperem que us agradi el nostre treball, no dubtem que servirà per demostrar-nos a tots el que alguns tenim el goig de descobrir cada dia a l’escola: Els nens i les nenes són persones petites... però GRANS PERSONES!! Ceip de Pràctiques