MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > BEATRICE BIZOT

BEATRICE BIZOT

CIUTAT BLANCA

Del 14 de desembre al 28 de gener de 2007

BEATRICE BIZOT

El Museu d'Art Modern de Tarragona es complau en presentar del 14 de desembre al 28 de gener de 2007, l'exposició de l'artista francesa resident a Tarragona Beatrice Bizot.

Prenent com a base el tema de la ciutat i com aquesta interactua en el procés de construcció de l'individu, el present projecte expositiu ha estat creat especialment per a la sala d'exposicions temporals del Museu. Mitjançant un interessant diàleg entre diferents llenguatges artístics: diverses escultures de bronze i dues instal·lacions, l'artista divideix l'espai en tres àmbits: "El meu cos és una casa", "La ciutat blanca" i "La construcció del mur".

"El meu cos és una casa" es el títol del conjunt d'escultures de bronze en les que l'artista reflecteix la idea de marca, empremta o rastre que l'entorn exerceix sobre cadascú de nosaltres, Prenent sempre com a punt de partida una base figurativa dels seus treballs, Beatrice recobreix i protegeix els seus tors i nus femenins amb suggeridors elements arquitectònics, convertint les figures en una intrigant i intimista interpretació del cos com a refugi, casa o temple d'identitats.

A la instal·lació "La ciutat blanca", l'artista ens convida a entrar en una escena nocturna d'aire misteriós, una ciutat de cartró pedra blanca en la que els seus habitants, anònims i inexpressius, entren en un estat de contemplació i d'aparent llibertat individual. Minimalista i atemporal, aquesta coreografia urbana potencia a través d'un joc de llums i sombras, un espai nocturn en el que els pensaments i les preguntes existencials dels transeünts flueixen lliurement.

"La construcció del mur" es el títol de la instal·lació interactiva que te com a objectiu involucrar els visitants en el procés de creació d'un mur col·lectiu. Aquest mur s'entén com a símbol fonamental de la idea de construcció, els visitants tindran l'oportunitat de poder participar, coma creadors actius i no solament com a espectadors, en el procés de construcció d'una obra que reflectirà les identitats dels visitants de l'exposició.

Beatrice Bizot va néixer a Milà el 1966, Cosmopolita per naturalesa, als 11 anys es traslladà a França, posteriorment a Austràlia i finalment als EEUU, on va viure durant cinc anys, realitzant estudis universitaris al Center for the Arts de Midland i al Delta College de Michigan. Actualment resideix i treballa a Tarragona on, des de la seva arribada el 2004, s'ha sentit integrada i acollida per la cultura catalana.

Text : Beatrice Bizot i Cecilia Lobel.