MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Juan Cruz Plaza

Juan Cruz Plaza

En torno al horizonte

Del 9 de juliol al 30 d'agost de 2009

Juan Cruz-Plaza (Soria, 1959) estudià Història a la Universitat de Salamanca i és llicencià en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Ha obtingut diferents premis i ha exposat en nombroses ciutats espanyoles, adquirint prestigi internacional amb mostres a Àustria, Suïssa, Alemanya, Itàlia, Portugal i els EUA, amb presència en fires d’art nacionals i internacionals. La seva obra forma part de col·leccions públiques com la del Museo Unión Fenosa de la Coruña, el Museu Marugame-Hirai d’Art Contemporani de Japó, la Col·lecció de la Junta de Castilla y León, la Col·lecció del Deutsche Bank a Alemanya, així com de col·leccions privades.

Observant les obres, que sota el títol En torno al horizonte, Juan Cruz ha seleccionat per a l’exposició que presenta el Museu d’Art Modern de Tarragona, ens envaeix una sensació d’harmonia.

La línia del seu treball ha anat evolucionant al llarg del temps i les formes geomètriques han anat agafant una major rellevància. Què determina els límits de les seves formes?

La geometria o el color? On acaba un i on comença l’altre? Aquests dos factors conviuen en unes obres que es caracteritzen, com diu Manuel Allué, per la nitidesa de la seva pintura. Aquesta pulcritud alhora d’executar les seves obres, s’oposa, rotundament, a la tendència cap a allò nebulós, definit per límits però dissimulat amb aquella transparència que no fa més que fer opaca la pintura (*) .

(*) ALLUÉ, Manolo; Un encuentro anunciado, 1995, http://www.soria-goig.org/ArcoRomano/cruzplaza.htm, [Consulta: dimarts, 07 de juliol de 2009]