MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > MONTSERRAT CORTADELL...

MONTSERRAT CORTADELLAS

Emissors d'identitat

Del 16 de desembre de 2004 fins el 23 de gener de 2005

MONTSERRAT CORTADELLAS

Emissors d'identitat és, ara per ara, la darrera proposta del cicle Estratègies de Coneixement, un projecte artisticopedagògic que realitzo des de l'any 1999 amb diversos col·lectius, majoritàriament aliens a l'art contemporani, i que representa la simbiosi de les dues activitats que desenvolupo habitualment: la pedagogia i les arts visuals; en aquest cas, es realitza conjuntament amb els alumnes i els professors del cicle formatiu de grau superior Arts Aplicades al Mur, de l'Escola d'Art de Tarragona, concretament dins l'assignatura expressions d'avantguarda, de segon curs durant el curs 2003-2004. Formen part d'aquest programa els següents treballs:

TAN A PROP TAN LLUNY - Imatges d'un recorregut
Aquest projecte fa una lectura visual dels diversos elements i aspectes que caracteritzen els recorreguts més habituals (en tren i en cotxe) entre les dues ciutats que provoquen aquesta convocatòria: Calaf i Barcelona; apropar persones de Calaf sense cap vinculació amb el món de l'art visual a metodologies i llenguatges emprats en el món de l'art actual, i interpretar i reinterpretar els missatges visuals que rebem constantment i indiscriminadament del nostre entorn.
Amb col·laboració dels cursos de cicle inicial del CEIP Alta Segarra de Calaf i un grup de quart d'ESO de l'IES Alexandre de Riquer de Calaf. Idensitat. Calaf/Barcelona 01-02, Projectes d'intervenció crítica i interacció social en l'espai públic. Art Públic Calaf. 2001/2002
Edicions:
Món Local, núm. 8, Ajuntament de Calaf, gener de 2002 Món Local, núm. 10, Ajuntament de Calaf, juny de 2003 [a] prop, Montserrat Cortadellas, Reus, 2002 Textos de: Lídia Porcar, Pilar Parcerisas, Valentín Roma, Maria Alba Puigpelat, Jaume Sendiu Idensitat. CLF_BCN/01_02, INJUVE. Madrid, 2003 Textos de: Lídia Porcar, Sílvia Garcia, Pilar Parcerisas, Valentín Roma, Montserrat Cortadellas

HO VULL!!
Projecte que, mitjançant el visionat d'una selecció de 300 imatges dels souvenirs que s'han fet sobre les obres de l'arquitecte Antoni Gaudí, capturades en els punts de venda, desenvolupa un procés analiticocrític que permet introduir metodologies, llenguatges i continguts propis de la cultura contemporània a l'educació reglada. Projecció de 300 fotografies de souvenirs de Gaudí. Projecció de les frases amb les conclusions sobre els "records". Exposició de les espelmes de cera de formes gaudinianes, de venda com a souvenir.
Projecte dut a terme amb la col·laboració de la mestra i els alumnes d'educació primària (cicle mitjà i superior) de l'escola CEIP Rossend Giol de Porrera. Des[posicions]. Vuit propostes visuals a l'entorn de Gaudí Circ Romà de Tarragona, 2002. Edició: catàleg, text: "L'art com a souvenir", Octavi Rofes, Des[posicions], Tarragona, abril 2002.
PROVOCAR LA MIRADA
Treball que parteix d'un recorregut urbà -a peu i en autobús- per Castelló i el Grau amb la finalitat de captar imatges (mitjançant càmeres fotogràfiques), analitzar-les, classificar-les i finalment escollir un tema entre els suggerits per les imatges capturades. Investigació sobre el tema escollit de manera globalitzada en les àrees de l'escola vinculades amb aquest tema i introducció de conceptes necessaris d'altres camps que habitualment no tenen presència en les escoles.
El tema elegit pels alumnes i mestres ha estat "Els efectes humans al port de Castelló". Projecte dut a terme conjuntament l'EACC i els alumnes i els mestres de 6è de primària del col·legi públic Censal de Castelló. EACC Espai d'Art Contemporani de Castelló Contemporàni@ 2002 13 de desembre de 2002-12 de gener de 2003
Edicions: Cuadernos del Mediterráneo Suplement cultural d'El Periódico Mediterráneo núm. 189, 5 de gener de 2003

HI HA ROBA ESTESA
Aquesta proposta fa una lectura visual a partir dels diversos elements i aspectes que es troben en les imatges de la roba quan està estesa i se'ns fa visible des del carrer, en imatges cercades en la comarca de la Garrotxa. Projecte vinculat a la Beca d'Arts Visuals Ciutat d'Olot 2001 i dut a terme amb alumnes en pràctiques de l'Escola d'Art d'Olot dels cicles formatius de fotografia, il·lustració i autoedició. Olot 2001/2003 Edició: Cartell, 99 x 68 cm a dos cares, text de Franck Larcade

MAGNETITZAR, Joc de simbolització
La proposta consisteix a engegar amb els veïns del barri un mètode de treball pedagògic constructivista i globalitzador amb la finalitat de desenvolupar el coneixement del territori que permeti cercar, simbolitzar i, posteriorment, formalitzar alguns dels elements que conformen i configuren la seva identitat.
La formalització consta d'un conjunt de peces -trepes de làmina de PVC magnètic i el suport escaient per organitzar-les-, així com l'assessorament pedagògic per desenvolupar i posteriorment materialitzar el procés. Projecte presentat a la convocatòria d'intervenció artística a les estacions de metro lleuger. Barcelona, 2003.