MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > ATSUKO ARAI

ATSUKO ARAI

ALTRAFULLA - ALTAFULLA

Del 28 d'octubre de 2004 fins el 5 de desembre de 2004

ATSUKO ARAI

Introducció Vaig realitzar aquest projecte a Altafulla (Tarragona), dins del marc de l'activitat artística "Vent-Altafulla d'art 2003", que vaig anomenar ALTRAFULLA. Aquest projecte fou crear un poble imaginari segons el desig de la gent, prenent com a base el poble d'Altafulla per a crear un altre poble imaginari: ALTRAFULLA dins d'Altafulla. Vaig entrevistar a la gent: ¿Què t'agradaria que tingués Altafulla? Segons les respostes i la meva interpretació, vaig crear material publicitari de turisme: uns cartells, un mapa, els tríptics, a més vaig organitzar una visita guiada. D'aquesta manera la meva intenció era oferir una altra visió del poble.
Idea del projecte Moltes vegades les guies, postals i cartells turístics resulten més exagerats del que és la realitat. Emfatitzen la bellesa d'aquests llocs el màxim possible. Una amiga em va explicar una anècdota:
Una vegada va visitar un poble que havia vist en una guia de viatge. Buscava una plaça molt bonica que sortia fotografiada a la guia. Però no la va trobar. Aleshores va preguntar a un vilatà i li va dir: "Ah! Això és aquí mateix, que bonica amb tantes flors! Segurament l'any vinent tindrem una plaça tan bonica com la de la fotografia!".
A vegades em passa alguna cosa semblant. Però el que m'interessa d'aquesta anècdota és la diferència entre la realitat i el que volen ensenyar. O sigui, la visió i com es representa. Recordo un cas semblant però fou tot el contrari. En un carrer en obres, on havien enderrocat uns edificis al centre de la ciutat, dues persones grans parlaven assenyalant amb el dit al buit, "allí hi havia una escola bressol…i allí baix treballava un polidor…i jo vivia al costat.. " ells parlaven com si estiguessin dibuixant la seva memòria a l'aire. Jo escoltava i em submergia en les seves descripcions, i intentava superposar-les al forat deixat per les maquines excavadores.