MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > José Ramón Moreno<...

José Ramón Moreno

"EN BLANCO"

Del 14 de juliol al 28 d'agost de 2011

José Ramón Moreno

Les fotografies que es presenten en aquesta exposició formen part d'un treball fotogràfic més ampli que l'artista ha desenvolupat d'ençà de mitjan 2008.
Es tracta d'imatges d'aire abstracte preses d'arquitectures amb un marcat caràcter mediterrani i racionalista. A les imatges es juga exclusivament amb la geometria, la llum i l'ombra, elements essencials de l'art fotogràfic, amb els quals grans artistes, com Hiroshi Sugimoto, ja han investigat en un retorn al que és bàsic del llenguatge plàstic. Es descontextualitza la funció arquitectònica dels elements retratats, procurant que adquireixin entitat pròpia en un context de falsedat i, al mateix temps, d'indagació en una veritat més profunda envers nosaltres mateixos, dels nostres conceptes matemàtics, geomètrics i racionalistes sobre la bellesa. Conceptes que diuen més de nosaltres que qualsevulla altra cosa, que parlen de la nostra ànsia d'ordre, profundament contradictòria amb l'entropia natural, amb una natura que tendeix al caos, al desordre i al que és aleatori.
En totes les fotografies, l'ús del blanc i negre té dos sentits complementaris: en primer lloc, reconèixer la importància residual del color, i, en segon lloc, se subratlla la importància de les formes i els volums, una característica molt contemporània, que entronca amb les tradicions arquitectòniques mediterrànies i fa justícia a les coordenades històriques i a l'aspecte simbòlic de l'obra física.