MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > Francesc Todó

Francesc Todó

Exposició antològica de pintura

Del 16 de setembre al 19 d’octubre de 2003

Francesc Todó

A les acaballes de l’estiu, i emmarcat dins els actes de Santa Tecla, el Museu d’Art Modern de Tarragona presentarà una exposició antològica sobre la pintura de Francesc Todó i el llibre Francesc Todó. La realitat Transfigurada, coeditat per la Diputació de Tarragona i Columna Edicions.

L’any passat, el 2002, Francesc Todó va complir vuitanta anys, tota una vida de dedicació al món de l’art, que celebrarem amb la presentació d’aquesta mostra.

La comissària de l’exposició, Raquel Medina,  ha iniciat el recorregut amb una sèrie de peces dels anys quaranta, i cinquanta,  bàsicament paisatges, que ens inicien en el camí vers l’obra de Todó, per a introduir-nos de forma mesurada en el que coneixem com el “període de las màquines”; l’arquitectura i els objectes industrials esdevenen el tema de les seves composicions.

Todó, en aquest treball, fa seva la frase de Léger en que ens diu : “L’element mecànic és un mitjà, i no pas un fi. Jo el considero simplement “matèria prima” plàstica, com els elements d’un paisatge o d’una natura morta”, i ens aporta unes sèries pictòriques inusuals.

A la fi dels anys seixanta, Francesc Todó enceta un la línia de treball de gran sensibilitat i plasticitat. Tot mantenint l’interès per les formes arquitectòniques, augmenta el seu entusiasme en pintar composicions basades en objectes quotidians transformats per la suau paleta del pintor.

Aquesta és línia que actualment continua treballant l’artista, introduint-hi, però, elements, gammes de colors, estructures compositives que dia a dia actualitzen la seva obra.

Aquesta exposició es podrà veure, del 24 d’octubre al 16 de novembre de 2003 al Palau Oliver de Boteller de Tortosa, ciutat on va néixer Francesc Todó.