MAMT Virtual
 

 
Aprenem jugant
 

 
Logo MAMT Pedagògic
 

 

Pots trobar-nos a:


Facebook
Flickr
Twitter
YouTube
RSS
 
 
Et trobes a:   Portada > Exposicions Temporals > José Medina Galeote...

José Medina Galeote

Show your wounds

Del 15 de maig al 22de juny de2003

José Medina Galeote

En aquests moments, en que els pilars d’una societat enclaustrada en si mateixa, s’esquerden per tal d’acollir nous tipus de comportaments que ens envaeixen des dels àmbits més diversos, veiem com la nostra joventut ha perdut els models de conducta i es veu obligada a crear els seus propis. Aquest concepte que durant segles ha estat propi de l’adolescència, ara va més enllà i el període d’incertesa sembla no tenir final.

Medina Galeote es converteix, doncs,  a través de les seves  imatges, en el narrador de les actuacions d’aquest segment social.
“... No hi ha ferida més dolorosa que aquella que no sagna. Sempre em notat que el dolor es pot interioritzar fins arribar a un cúmul de sensacions que d’alguna manera queden reflectides en l’exterior mitjançant les cares. Son moltes les ferides que s’amunteguen en l’infern d’una mirada. Son moltes les vegades en que el tacte no aguanta tant abandonament.

Aquí estan representades les ferides per les que en algun moment passem (i que encara en son properes) en la nostra vida. L’autor ha volgut denominar a la recopilació d’experiències, Demostra les teves ferides (Show Your Wounds). Aquest to directe qüestiona el valor dels records com arma que reflexa la feliç memòria.

Evidentment es un altre tipus de dolor intern, agressiu, proper i atrevit el que surt a l’exterior marcant les ferides que surten també en els dominis del cor. Pretenen treure tot el mon ocult dels sentiments, encendre les llums ombrejades dels ulls en la nitidesa d’unes cares que saben que alguna cosa no marxa be o que tot es pot trencar en un segon. Son aquests fets els que marquen la centrada trajectòria de la imatge que queda convertida en un paradís on la mirada queda ancorada.
El sentit de lo viscut i les ganes per viure envolten cada una de les mirades que Medina Galeote ens porta a nosaltres, com si fóssim part d’aquest record que el vent ens regala des de la remota i serena paciència de la nostra joventut.”

Fragment del text del catàleg de Miguel A. Fuentes Torres