Història
El febrer de 1952 el Diputat provincial Sr. Manuel Beguer Pinyol proposa organitzar a Tortosa un curset de "capacitació artística" a una aula de l'Institut d'Ensenyament Mitjà, amb la col·laboració del Cercle Artístic. A partir d'aquesta primera experiència artística s'acorda crear una escola d'art a Tortosa, proposant-se un patronat i un equip de professors per a donar les assignatures de dibuix i pintura, perspectiva i composició, historia de l'art, i anatomia artística. Així doncs, el primer curs acadèmic s'inicia el 21 de febrer fins el juny de 1952, i es decideix situar la seu de l'Escola al Palau dels barons de Purroy del carrer de Mercaders.

Al gener de 1967, a causa del mal estat de conservació de l'edifici, l'Escola es trasllada provisionalment als baixos de la clínica Lluch al carrer Despuig, on hi restat sis anys i mig.

L'any 1971 s'inicien els estudis oficials del pla del 63 d'arts aplicades i oficis artístics amb les especialitats de ceràmica, gravat i tècniques d'estampació, i procediments pictòrics. És un moment d'expansió i de desenvolupament de la tasca pedagògica de l'Escola, i cal una ampliació de l'espai. La Diputació posa els mitjans necessaris i adquireix i reconstrueix el Palau Oriol del carrer de la Rosa com a nova seu de l'Escola d'art, fent-se efectiu el trasllat a l'inici del curs 1973-74.

Finalment, des de l'any 1988 l'Escola es troba al mig del barri antic de la ciutat, a la plaça Sant Joan, a un edifici restaurat del segle XVIII que fou seu i convent de Sant Joan. Les noves dependències són amplies i ben il·luminades, on s'ubiquen els tallers històrics inicials, i d'altres nous com la restauració, que s'incopora l'any 1994, i la fotografia l'any 2000, fruit de les noves demandes docents i culturals de la pròpia ciutat i del nostre territori.

L'Escola d'Art, passat ja el mig segle de la seva trajectòria, és un centre d'educació artística i de recuperació de patrimoni que té com a principals objectius la formació estètica, l'aprenentatge de diferents llenguatges i mitjans d'expressió i el coneixement i experimentació de tècniques de conservació i restauració de béns culturals.
Pl. Sant Joan,5 / tel. i fax 977 444 163 / eadtortosa@dipta.cat / 43500 Tortosa