>> ACTUALITAT >> ESCOLA >> OFERTA FORMATIVA >> SECRETARIA >> GALERIA

ACTUALITAT

Conferència de la dissenyadora Marta Cerdà a l'EADT

El passat divendres 22 de novembre Marta Cerdà va ser la dissenyadora convidada per l'àrea de Gràfica Publicitària de l'EADT per compartir les seves experiències i reflexions sobre el món professional del disseny gràfic i la il·lustració amb els nostres alumnes

Marta Cerdà a l'EADT

Martà Cerdà amb a penes 32 anys és uns dels valors més destacats del disseny gràfic del nostre país que desperten l’interès internacional. Al 2008 va rebre el premi ADC Young Guns i, des d’aleshores, ha treballat en ja per marques tan importants com Ray Ban, Penguin Books, Nike, Coca Cola, Beautiful Decay, Kleenex o Panasonic, amb treballs en el camp de la publicitat així com el disseny de marques i cartells per a events de tot tipus. Ha realitzat, també, portades per a publicacions tan prestigioses com “The Guardian”. El seu treball fusiona disseny gràfic, il·lustració digital i una intensa investigació en el lettering (disseny de noves tipografies).

En la seva xerrada a l’EADT, Marta Cerdà va fer un recorregut pel seu itinerari formatiu i professional. Va defensar la necessitat de tenir molts referents visuals, anant més enllà de les revistes i webs que tots els dissenyadors coneixem. En el seu cas, explicava que ella troba una font d’inspiració inesgotable en la seva col·lecció particular de cobertes de vinils de grups musicals poc coneguts de la dècada dels 80’ i dels 90’, així com en els experiments visuals dels psicòlegs de la visió de la Gestalt. Va defensar també la necessitat de fer de cada projecte una recerca intensa, evitant buscar solucions fàcils i immediates, ja preestablertes pels dissenys coneguts de cada sector. En aquest sentit va parlar que ella cada cop s’identifica menys com una “dissenyadora turista” (aquella que sap a on vol arribar només iniciar l’itinerari, només rebre l’encàrrec) i tracta d’esdevenir, en canvi, una “dissenyadora nòmada”. Com a dissenyador nòmada entén aquell dissenyador que aborda cada encàrrec com un viatge a lo desconegut, amb els ulls receptius a trobar coses que fins ara desconeixia. Va defensar la necessitat d’aprendre dels errors i dels accidents i, en aquest sentit, explicava que per a ella és una teràpia fer cal·ligrafies manuals, sense ordinador, on és necessari acceptar els errors i els accidents, ja que no tenim l’eina de desfer el darrer pas que sempre és possible amb el disseny a través d’ordinador.

En el torn de paraules, els alumnes es van interessar per l’opinió de Marta Cerdà sobre les xarxes socials com eina per donar a conèixer els nostres treballs com a dissenyadors, en especial a través de la nova xarxa social “Behance”.

Disseny de Marta Cerdà

Marta Cerdà a l'EADT

Packaging de Marta Cerdà


>> Enllaços d'interés

Més notícies [+]

 
> 2017-09-18 11:54:42
Inici del curs 2017/2018
El proper dimarts dia 19 de setembre comença el curs escolar 2017/2018 a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona amb una presentació dirigida als alumnes nous a les 12.00 h. El dimecres 20 comencen les classes amb normalitat per a tots els alumnes, a les 9.00 h del matí i a les 15.00 h a la tarda.

Més actes [+]