>> ACTUALITAT >> ESCOLA >> OFERTA FORMATIVA >> SECRETARIA >> GALERIA

Curs d'estiu

La càmera de gran format analògica en l'era digital amb Faustí Llucià

Professorat: Faustí Llucià
Duració: 16 hores
Preu: 73,50 € (en fase d'aprovació de preu públic)
Dates i horari: Del 19 al 22 de juny de 2017. De 16 a 20 h.Dirigit a:

La matrícula està oberta a qualsevol persona que vulgui aprofundir en els continguts dels cursos.

Continguts i metodologia
Com més ens endinsem en l'era digital més interès hi ha en recuperar per a l'expressió personal totes aquelles tècniques i sabers fotogràfics que demanen un ritme més pausat, més reflexiu i que permeten incorporar a la nostra feina antigues maneres d'entendre la fotografia.

El punt de partida d'aquest taller és la formació de la imatge; com podem controlar i aplicar els conceptes de perspectiva, formats, lents, correccions i distorsions de la imatge, plànol focal, i profunditat de camp, per ampliar les possibilitats d'expressió que ens brinda la fotografia.

Més enllà de la fotografia instantània i de la imatge virtual,  l'objectiu conceptual del curs serà entendre la fotografia com una experiència que implica tant l'espai com el temps, i on s'esdevé la transformació de la llum en UN objecte perdurable.

El curs també te altres objectius com aprendre a manejar correctament la càmera de gran format i proporcionar recursos als estudiants sobre materials i eines diverses d'acabats, tant  analògics com digitals.

La metodologia de treball serà essencialment pràctica, sent els alumnes els que, a partir de les explicacions necessàries, puguin realitzar tot el procés des de la concepció, il·luminació i presa de la foto, fins al revelat o impressió.


Ressenya del docentFaustí Llucià és un barceloní autodidacta que ha desenvolupat la seva tasca en gairebé tots els àmbits fotogràfics: documentació, publicitat, docència i artístic.

En els seus projectes personals dóna prioritat al concepte i al contingut supeditant a aquest la seva resolució formal i tècnica.

Aquesta prioritat l'ha portat a desenvolupar alguns projectes més propers a l'escultura, càmeres com a contenidors d'imatges, o recórrer en algun cas a la pintura. El component literari és present en la seva obra, tant en els seus textos com en les seves imatges, per suggerir-nos lectures i punts de vista personals sobre temes intrínsecs de l'existència com són la vida, la mort, la soledat i, sobretot, la mirada, a través de la qual intentem emplaçar-i comprendre'ns.

Requisits previs:
No se n'especifiquen

Material necessari que ha de portar l'alumne:
No se n'especifiquen

Inscripció:

La inscripció estarà oberta fins el dia 10 de juny de 2017, sempre que quedin places lliures.

Places disponibles:
17 places

Com fer la inscripció:
> Ompliu i envieu el pdf del formulari d'inscripció del curs corresponent al correu de secretaria: administracioeadt@dipta.cat o porteu-lo físicament a la secretaria del centre degudament complimentat

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ


> Un cop emplenat i enviat o lliurat el formulari, des de l'administració del Centre, rebreu per correu electrònic amb els passos a seguir per realitzar el pagament.


També podeu fer la inscripció presencialment a la secretaria de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.
Més informació: 977 21 12 53 / administracioeadt@dipta.cat

El curs queda pendent de realització si no s'arriba a un mínim de matrícules, en cas contrari es retornarà l'import pagat.

 

Estudis