El talent creatiu de l'Escola, present a destacats esdeveniments de Reus
28/11/2017

El talent creatiu de l'Escola, present a destacats esdeveniments de Reus

Alumnes de l'Escola d'Art i Disseny a Reus han participat aquest mes de novembre en dos grans esdeveniments de caire cultural, amb la creació de les respectives escenografies. Es tracta del Congrés internacional de ciutats integrals que va tenir lloc els dies 17 i 18 de novembre a l'espai Vermut Rofes, i del TedxReus de l'edició 2017, que va desenvolupar-se al Teatre Bartrina el passat dissabte, 25 de novembre.

Una escenografia amb connexions en un espai singular
L'escenari del Congrés internacional de ciutats integrals al Restaurant Vermut Rofes oferia als alumnes un espai singular. Dos alumnes del centre dels cicles Arquitectura Efímera i Projecte i Direció d'Obres i Decoració, Eric Bages i Roger Cuadrat, van crear escenari que representava les connexions que podem trobar a un mapa de metro, amb punts i línies, interseccions i connexions. Una imatge que il·lustra la filosofia de la trobada, un punt de confluència de reflexió i coneixement sobre "Transformar el món a través de les ciutats".El material bàsic utilitzat va ser cordill vermell que entrellaçava i jugava amb els elements propis de l'espai: botes i anelles que les lliguen amb un resultat molt efectiu.

Un ring al Teatre, pel TEDxReus 2017
L'esdeveniment anual, cultural i social TEDxReus en la seva edició de 2017 ha tingut, també, la participació del talent de l'Escola. Alumnes del centre,  partir d'un exercici dins de l'assignatura de Estrategies i gestió, de 2n curs de Projectes i Direccio d'Obres de Decoració (PIDOD) van fer quatre grans propostes als organitzadors de l'esdeveniment per l'escenografia d'enguany. L'opció tirada per l'escenografia al Teatre Bartrina va ser la recreació d'un ring de boxa, en al·lusió al concepte de lluita que proposava el tema central de l'edició d'enguany.

Laia Vallvé, Laura Puig, Clara Vivas i Oscar Rodríguez van ser els alumnes encarregats d'aquest projecte d'aprenentatge pràctic. Van utilitzar material real de boxa professional, a més de  material de construcció, gomes i cintes adhesives de colors, per fabricar les cordes del ring, a la mida de l’escenari.L'Objectiu que es pretenia era continuar amb l’imatge que ja tenien per aquest any. L'actuació es va materialitzar a través d'un espai dedicat al Ring, dibuix limitat d’una pista acotada per uns corners encoixinats, i unes cordes que delimitaven l'espai de lluita, amb tot el material necessari, banqueta, tovallola i guants. L'escenografia la completava un micròfon per presentació i retransmissió del partit i una zona de entrenaments, del sac, en l’altre costat de l’escenari

La col·laboració amb TEDxReus -una associació sense ànim de lucre destinada a la divulgació i la reflexió- ha estat enriquidora satisfactòria des del punt de vista pedagògic, i professional.Galeria de fotos


Troban's a...


Les nostres dadesc/ del Vent, 6
43201 Reus
Tel. 977 318 750
Tel./Fax. 977 318 451
sec.eadr@dipta.cat

Disseny web