Et trobes a:   Portada > El Centre > El Palau Oriol

El Palau Oriol

El nom li ve de la darrera família noble que l’habità. Va ser propietat, en diferents moments, de les famílies de Marco, de Bellet i d’Oriol.

Està situat al Costat del Palau Despuig, problablement al segle XV els dos palaus formaven part d’un mateix immoble. Hi ha elements en la construcció que indiquen la comunicació entre les dues cases.

L’edifici es troba organitzat al voltant d’un pati central, al qual s’hi accedeix a través d’un vestíbul. Es conserva el conjunt d’arcs que obrel’escala al pati, arcs escarsers aguantats per columnes lobulades de capitell llis, i a la base tres escuts treballats en relleu, el de Tortosa, el de Catalunya i el de la Diputació.

La façana presenta tres nivells: el de la planta-entresòl és de carreus de pedra en estat original, conté el portal adovellat, de mig punt, amb dovelles grans del segle XVI, i tres finestres amb els marcs amb motllures. El nivell principal amb carreus més petits, restaurats. El sector de golfes separat per una motllura horitzontal és de mur arrebossat al que s’obre un seguit de finestres d’arc escarser separades per petites motllures. El ràfec és de fusta.

L’any 1969 va ser adquirit per la Diputació de Tarragona, actual propietari.

Inici | Contacta

© 2010 Conservatori de Música de Tortosa. Avís legal | Crèdits | Portal de Transparència